Kyckling i kokosmjölk med mango chutney
Kyckling och paprika får stekas i olja så att de verkligen suger åt sig av varandras smaker. Addera kokosmjölk och mango chutney och låt sjuda innan det serveras tillsammans med ris, sallad och gräslök. Redo att ätas på bara 20 minuter.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2022
Ingredienser
2 portioner
2 port ris
1 röd paprika
300 g strimlad kycklingfilé
1 tsk olja
2 dl kokosmjölk
1/2 dl mango chutney (het)
1 hjärtsallad
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2504 KJ / 600 kCal
Fett22 g
Salt0.3 g
Kolhydrater58 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Superenkelt och jättegott!
Anna-cari
2024-08-31Otroligt gott! Ha chiliflakes och en buljongtäsning för extra smak👌🏼
Tilde
2024-02-13Jag lade till red curry paste och lite kinesisk soya. Tyckte det blev gott och var snabbt och enkelt att tillaga. 👍🏻
Connie
2023-08-31