Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bräckt kassler med currystekt blomkål

Enkel vardagsrätt med finess! Stekt kassler med viss sälta passar perfekt till currystekt blomkål och kokt ris. Mango chutney ger sting till denna kasslerrätt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 44, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa och skär blomkålen i bitar.
  3. Stek blomkålen mjuk i hälften av oljan. Krydda med curry och salt mot slutet.
  4. Stek kasslern i resterande olja på hög värme.
  5. Servera kasslern tillsammans med blomkålen, gräddfilen och mango chutneyn.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 1 blomkål
  • 2 msk olja
  • 1 tsk curry
  • salt
  • ca 500 g skivad kassler
  • 2 1/2 dl gräddfil
  • 1 1/2 dl mango chutney
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2610 kJ / 622 kCal