Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lax med bönor och tandooridressing

Bjud på en måltid som är tilltalande både för öga och gom! Lägg upp den vackra, nystekta laxen med snabbfrästa bönor på tallrik före du klickar på din underbara dressing av len yoghurt, tandooripaste, chutney och citronjuice. Servera med nykokt ris.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning på paketet.
  2. Rör ihop matlagningsyoghurt, tandooripaste, chutney och citronjuice.
  3. Skär laxen i portionsbitar. Krydda med salt och peppar. Stek dem i en het lättoljad panna i ca 2 minuter på varje sida. Lägg upp laxbitarna på tallrikar.
  4. Rengör pannan och hetta på nytt upp den med ett par droppar olja. Stek bönorna hastigt. Salta och peppra. Arrangera bönorna vid laxen. Skeda över såsen. Servera med basmatiris.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl basmatiris
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk tandooripasta
  • 1 msk chutney
  • ett par droppar citronjuice
  • 600 g laxfilé
  • salt
  • peppar
  • 1 1/2 msk olja
  • 250 g frysta gröna bönor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2434 kJ / 582 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden