Indisk färsgryta med kokos, mango chutney och kardemummaris

Tillaga en middag med inslag från Indien! Köttfärsen steker du tillsammans med kokosmjölk och mango chutney och riset får en extra smak av ljuvlig kardemumma. Färsgrytan värmer gott i magen!

Ingredienser
4 portioner
4 port jasminris
2 tsk mald kardemumma
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
500 g nötfärs
2 msk smör eller margarin
1 förp kokosmjölk (à 400 ml)
1 dl mango chutney
salt
peppar
1 lime
2 dl gröna ärtor
Gör så här
00:05:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3345 KJ / 800 kCal
Fett39.8 g
Kolhydrater73.7 g
Protein34.5 g
Kommentar
Jag använde strimlad kalkon. Lät vitkål fräsa med, kryddade med sambal oelek och hot sauce. Ogillar sockret i chutney, tog fryst mango istället. Lät en kycklingbuljongtärning gå med och toppade med saffran. I riset hade jag vitlök och kokosolja också.
Kristina
2022-06-21