Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Indisk färsgryta med kokos, mango chutney och kardemummaris

Tillaga en middag med inslag från Indien! Köttfärsen steker du tillsammans med kokosmjölk och mango chutney och riset får en extra smak av ljuvlig kardemumma. Färsgrytan värmer gott i magen!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt förpackningens anvisning tillsammans med kardemumma.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Stek lök, vitlök och köttfärs i matfettet. Rör ner kokosmjölk och mango chutney. Låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och pressad limesaft. Lägg ner ärterna och koka ytterligare ca 5 minuter.
  4. Servera köttfärsgrytan med kardemummariset.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port jasminris
  • 2 tsk mald kardemumma
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 förp kokosmjölk (à 400 ml)
  • 1 dl mango chutney
  • salt och peppar
  • 1 lime
  • 2 dl gröna ärter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 3345 kJ / 800 kCal