Indisk färsgryta med kokos, mango chutney och kardemummaris
![Indisk färsgryta med kokos, mango chutney och kardemummaris](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_47596/cf_259/indisk_farsgryta_med_kokos__mango_chutney_och_kardemummaris.jpg)
Tillaga en middag med inslag från Indien! Köttfärsen steker du tillsammans med kokosmjölk och mango chutney och riset får en extra smak av ljuvlig kardemumma. Färsgrytan värmer gott i magen!
![Indisk färsgryta med kokos, mango chutney och kardemummaris](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_47596/cf_259/indisk_farsgryta_med_kokos__mango_chutney_och_kardemummaris.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 port jasminris
2 tsk mald kardemumma
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
500 g nötfärs
2 msk smör eller margarin
1 förp kokosmjölk (à 400 ml)
1 dl mango chutney
salt och peppar
1 lime
2 dl gröna ärtor
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3345 KJ / 800 kCal
Fett39.8 g
Kolhydrater73.7 g
Protein34.5 g
Kommentar
Jag använde strimlad kalkon. Lät vitkål fräsa med, kryddade med sambal oelek och hot sauce. Ogillar sockret i chutney, tog fryst mango istället. Lät en kycklingbuljongtärning gå med och toppade med saffran. I riset hade jag vitlök och kokosolja också.
Kristina
2022-06-21