Indisk färsgryta med kokos, mango chutney och kardemummaris

11
1
Indisk färsgryta med kokos, mango chutney och kardemummaris

Tillaga en middag med inslag från Indien! Köttfärsen steker du tillsammans med kokosmjölk och mango chutney och riset får en extra smak av ljuvlig kardemumma. Färsgrytan värmer gott i magen!

Indisk färsgryta med kokos, mango chutney och kardemummaris

Ingredienser

4 portioner
4 port jasminris
2 tsk mald kardemumma
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
500 g nötfärs
2 msk smör eller margarin
1 förp kokosmjölk (à 400 ml)
1 dl mango chutney
salt och peppar
1 lime
2 dl gröna ärtor

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentar

Kristina

2022-06-21

Jag använde strimlad kalkon. Lät vitkål fräsa med, kryddade med sambal oelek och hot sauce. Ogillar sockret i chutney, tog fryst mango istället. Lät en kycklingbuljongtärning gå med och toppade med saffran. I riset hade jag vitlök och kokosolja också.

Näringsvärde per portion

Energi 3345 KJ / 800 kCal
Fett 39.8 g
Kolhydrater 73.7 g
Protein 34.5 g
Läs mer om näringsvärden