Pasta med paprikapesto, knaperstekt tofu och spenat

Betyg 3.8 av 5.
45 personer har röstat
5Klimatsmart
Pasta med paprikapesto, knaperstekt tofu och spenat

Den här rätten är både enkel att göra och går snabbt - två flugor i en smäll! Resultatet blir en spännande pastarätt som genom att använda äggfri pasta kan bli helt vegetarisk.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2012

Pasta med paprikapesto, knaperstekt tofu och spenat

Ingredienser

4 portioner
2   röda paprikor
1   vitlöksklyfta
2 msk  olivolja
1   zucchini
1   förp tofu (à 270 g)
50 g  rostade mandelspån
ca 3/4 msk  vitvinsvinäger
1/2 tsk  salt till paprikapeston
2 krm  nymald svartpeppar till paprikapeston
4   port tagliatelle (gärna fullkorn)
1   påse färsk bladspenat (à 65 g)

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

För att slippa skal och få en mustigare pesto kan man rosta paprikan i ugnen. Dela i halvor och pensla med olivolja. Rosta med skalet uppåt på 250 grader grill högst upp i ugnen. När skalet är svart läggs paprikan i en bunke som plastas ordentligt. Efter ca 10 minuter kan man lätt ta bort skalet och mixa paprikan tillsammans med mandeln.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
45 personer har röstat

Kommentarer

En av mina favvorätter! Tips är att ha på lite soja + massa svartpeppar vid stekning av tofun, och att steka tofun riktigt riktigt länge, då blir den som bäst. Brukar även köpa grillad paprika på burk eller t.o.m. ajvar istället för färsk paprika, då det går mycket snabbare att slänga ihop en vardagskväll.

Erika

2021-04-22

Jag förstår att receptet är från 2012, men det borde uppdateras lite. Jag känner ingen som skulle äta helt okryddad tofu, såklart får det folk att tro att vegansk mat är tråkig... Jag bytte ut den mot Yipins örtmarinerade tofu. Den passade superbra till. Tips om någon inte orkar marinera sin egen tofu.

Freja

2021-01-19

Gör paprikan enligt tipset. Blir mindre chunky enligt mig blir det super gott att byta ut till jordnötssmör istället för mandelspån. Super krämigt. Slängde även på lite kvarg vid servering för extra krämig sås. Rekommenderas verkligen!

Linn

2020-04-11

Näringsvärde per portion

Energi2022 KJ / 483 kCal
Fett19 g
Salt1 g
Kolhydrater64 g
Protein10 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Zoodles med het tofu och jordnötsdressing
Betyg 4.5 av 5.
108 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tofugrillspett med matvete och bönsallad
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Röd curry med tofu
Betyg 4.3 av 5.
78 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sesamfräst tofu
Betyg 2.7 av 5.
47 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sesammarinerade tofuspett
Betyg 2.9 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stroganoff på rökt tofu
Betyg 2.1 av 5.
58 personer har röstat
Under 30 min att tillaga