Pasta med paprikapesto, knaperstekt tofu och spenat | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med paprikapesto, knaperstekt tofu och spenat

Den här rätten är både enkel att göra och går snabbt - två flugor i en smäll! Resultatet blir en spännande pastarätt som genom att använda äggfri pasta kan bli helt vegetarisk.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 10, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kärna ur och tärna paprikan. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Stek paprika och lök i hälften av oljan på medelvärme ca 10 minuter tills paprikan är helt mjuk.
  3. Skiva zucchinin. Tärna tofun.
  4. Mixa paprika och vitlök tillsammans med hälften av mandeln med en stavmixer. Smaka av röran med vinäger. Krydda med salt och peppar.
  5. Stek zucchinin i 1/4 av oljan, salta och peppra. Lägg åt sidan.
  6. Knaperstek tofun i 1/4 av oljan. Håll varmt till servering.
  7. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan men spara 1 dl av pastavattnet (för 4 port). Blanda pasta och vatten med paprikapeston.
  8. Vänd ner zucchini och spenat i pastan vid servering och toppa med tofu och resten av den rostade mandeln.

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Tips

Använd äggfri pasta så blir rätten helt vegetarisk.

Kockknepet: För att slippa skal och få en mustigare pesto kan man rosta paprikan i ugnen. Dela i halvor och pensla med olivolja. Rosta med skalet uppåt på 250 grader grill högst upp i ugnen. När skalet är svart läggs paprikan i en bunke som plastas ordentligt. Efter ca 10 minuter kan man lätt ta bort skalet och mixa paprikan tillsammans med mandeln.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 röda paprikor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 zucchini
  • 1 förp tofu (à 270 g)
  • 50 g rostade mandelspån
  • ca 3/4 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk salt till paprikapeston
  • 2 krm nymald svartpeppar till paprikapeston
  • 4 port tagliatelle
  • 1 påse färsk bladspenat (à 65 g)
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2022 kJ / 483 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept