Pasta med paprikapesto, knaperstekt tofu och spenat
Den här rätten är både enkel att göra och går snabbt - två flugor i en smäll! Resultatet blir en spännande pastarätt som genom att använda äggfri pasta kan bli helt vegetarisk.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2012
Ingredienser
4 portioner
2 röda paprikor
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 zucchini
1 förp tofu (à 270 g)
50 g rostade mandelspån
ca 3/4 msk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt till paprikapeston
2 krm nymald svartpeppar till paprikapeston
4 port tagliatelle (gärna fullkorn)
1 påse färsk bladspenat (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2022 KJ / 483 kCal
Fett19 g
Salt1 g
Kolhydrater64 g
Protein10 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En av mina favvorätter! Tips är att ha på lite soja + massa svartpeppar vid stekning av tofun, och att steka tofun riktigt riktigt länge, då blir den som bäst. Brukar även köpa grillad paprika på burk eller t.o.m. ajvar istället för färsk paprika, då det går mycket snabbare att slänga ihop en vardagskväll.
Erika
2021-04-22Jag förstår att receptet är från 2012, men det borde uppdateras lite. Jag känner ingen som skulle äta helt okryddad tofu, såklart får det folk att tro att vegansk mat är tråkig... Jag bytte ut den mot Yipins örtmarinerade tofu. Den passade superbra till. Tips om någon inte orkar marinera sin egen tofu.
Freja
2021-01-19Gör paprikan enligt tipset. Blir mindre chunky enligt mig blir det super gott att byta ut till jordnötssmör istället för mandelspån. Super krämigt. Slängde även på lite kvarg vid servering för extra krämig sås. Rekommenderas verkligen!
Linn
2020-04-11