Fullkornsspagetti med spenat och räkor
Spenat och räkor är en fräsch och trivsam kombination. Fullkornsspaghetti ger ett extra tuggmotstånd men självklart kan du välja din egna favoritpasta.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2006
Ingredienser
4 portioner
2 dl vitt matlagningsvin
3 dl vatten
1 msk konc kycklingfond
2 dl lätt crème fraiche
ca 2 - 2 1/2 msk ljus maizenaredning
1/2 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
300 g fullkornsspaghetti
1 påse bladspenat
1 msk olivolja
1 burk räkor i lake (à 360 g) eller räkor med skal (1 burk räkor motsvarar 500 g räkor med skal)
ev lite hackad dill
Till servering
sallad
ev parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2040 KJ / 490 kCal
Fett16 g
Kommentarer