Lax och grönsaker i krämig ajvar
Du behöver inte mycket tid för att tillaga den här underbara rätten. Du smörsteker svamp och lök och tillsätter crème fraiche och smakrik ajvar relish. Därefter låter du bitar av lax och grönsaker småputtra tills du får en krämig och magnifik rätt.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2009
Ingredienser
4 portioner
200 g champinjoner
250 g körsbärstomater
600 g laxfilé (utan skinn)
1 gul lök
1 msk smör
1 burk ajvar relish (à 340 g)
2 dl lätt crème fraiche
1/2 tsk salt och peppar
1/2 tsk peppar
1 påse färsk bladspenat (à 70 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Testlagare Mikaela Fredin Jag hade lite svårt att hitta ajvar men fann den till slut. Annars var det lätt att hitta varorna, och receptet var enkelt att förstå. Mmm, den här rätten gör vi snart igen! Fast nästa gång provar vi med en starkare ajvar och tar kanske lite mindre av den i stället. BETYG: 4,4
Redaktionen
2009-01-16Testlagare Malin Sollert Kändes lite som en festrätt att bjuda på. Till och med barnens kompisar gillade den! Jag bytte ut laxen mot räkor och kräftstjärtar och tog crème fraiche smaksatt med tomat och basilika i stället. Det blev toppengott och enklare att laga. Vi hade både jasminris och bulgur till. Definitivt en rätt jag kommer att göra fler gånger. BETYG: 4,9
Redaktionen
2009-01-16Testlagare Åke Nilsson Andra gången skar jag lite större bitar av laxen. Bitarna fick dra i olja smaksatt med mortlade fänkålsfrön en stund innan de tillagades. Jag lät en matsked finhackad fänkål fräsa med löken och svampen. Slutligen toppade jag med skalade räkor vid serveringen. BETYG: 4,9
Redaktionen
2009-01-16