Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lax och grönsaker i krämig ajvar

Du behöver inte mycket tid för att tillaga den här underbara rätten. Du smörsteker svamp och lök och tillsätter crème fraiche och smakrik ajvar relish. Därefter låter du bitar av lax och grönsaker småputtra tills du får en krämig och magnifik rätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva svampen. Halvera tomaterna. Skala, halvera och skiva löken tunt. Skär laxen i 2-3 cm stora bitar.
  2. Stek svamp och lök i smör i en stor stekpanna ca 3 minuter.
  3. Vispa ihop ajvar relish, crème fraiche, salt och peppar. Häll över och låt allt koka upp. Tillsätt laxbitarna.
  4. Låt småputtra några minuter tills fisken är klar, ca 4 minuter. Rör ner bladspenat och tomater. Servera med jasminris och ev citronklyftor.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett i stället för smör.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre), och smör mot mjölkfritt matfett eller olja.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 1 2009.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g champinjoner
  • 250 g körsbärstomater
  • 600 g laxfilé (utan skinn)
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 burk ajvar relish (à 340 g)
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 tsk salt och peppar
  • 1/2 tsk peppar
  • 1 påse färsk bladspenat (à 70 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB