Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Spenat- och valnötspasta

En mästerlig spenat- och valnötspasta som är mättande och har kort tillagningstid. Spenatsåsen av fräst spenat, lök, vitlök samt smaksatt lättcrème fraiche blandar du med den varma pastan. Servera rätten toppad med härligt valnötshack.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala, halvera och skär gul lök och vitlöksklyftor i skivor. Fräs lök och vitlök ca 3 minuter i olja i en stekpanna.
  3. Tillsätt fryst bladspenat och fräs ytterligare 5–7 minuter. Rör ner lättcrème fraiche franska örter. Krydda med salt och peppar. Låt allt bli varmt.
  4. Häll av pastan och blanda med spenatsåsen. Strö över grovhackade valnötter.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g pasta
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 1 paket fryst bladspenat (à 400 g)
  • 1 burk lätt crème fraiche franska örter (à 2 dl)
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl grovhackade valnötter
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2009 kJ / 480 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer