Spenat- och valnötspasta

58
6
Spenat- och valnötspasta

En mästerlig spenat- och valnötspasta som är mättande och har kort tillagningstid. Spenatsåsen av fräst spenat, lök, vitlök samt smaksatt lättcrème fraiche blandar du med den varma pastan. Servera rätten toppad med härligt valnötshack.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2010

Spenat- och valnötspasta

Ingredienser

4 portioner
300 g pasta
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
1 paket fryst bladspenat (à 400 g)
1 burk lätt crème fraiche franska örter (à 2 dl)
2 krm salt
1 krm peppar
1 dl grovhackade valnötter

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme.
Gör äggfri: använd äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

58

Kommentarer

Felicia

2022-08-02

Gott, enkelt & billigt! Jag tog lätt créme fraiche med fetaost & soltorkade tomater.

Christina

2022-05-01

Off, det här var inte gott. Det värsta vi ätit faktiskt. Denna rätt rekomenderar vi inte!

Lena

2021-09-11

Vi lade till strimlad kyckling! Jättegott, kommer lagas många gånger till.

Näringsvärde per portion

Energi 2009 KJ / 480 kCal
Fett 9 g
Salt 1 g
Kolhydrater 61 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden