Fiskgratäng med lax och spenat
Detta recept blir lätt en återkommande favorit bland fiskrätter. Intensiva smaker av lax, spenat och gräslök gör denna fiskgratäng superb. Servera med en fräsch grönsallad.
Ingredienser
4 portioner
4 port pulvermos
2 äggulor
150 g riven ost gärna lagrad
matfett att smörja formen med
250 g fryst bladspenat
600 g laxfilé
salt
peppar
Sås
2 dl lätt crème fraiche
2 tsk flytande fiskfond
1 msk olivolja
citronjuice
salt
peppar
1 kruka gräslök
Till servering
grönsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3094 KJ / 740 kCal
Fett49 g
Salt3 g
Kolhydrater28 g
Protein46 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Toppen fin mat Sune P
Sune
2023-01-17Jag gjorde också eget mos. Jättegott med den rivna osen i. Lime istället för citron. Jag är inte så förtjust i gräslök så jag tog finhackad rödlök istället. Jag kommer definitivt att göra den fler gånger.
Anita
2022-08-30Jättegott! Men som andra har skrivit, gör egen potatismos. Sen körde jag istället färsk spenat (200g) som jag stekte med salt, peppar och en pressad vitlök. Jag lät laxen vara i filéer istället för att bita upp dom, hällde på såsen när det var 5 minuter kvar för laxen i ugnen. Blev super!
Annie
2022-04-27