Fiskgratäng med lax och spenat | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fiskgratäng med lax och spenat

Detta recept blir lätt en återkommande favorit bland fiskrätter. Intensiva smaker av lax, spenat och gräslök gör denna fiskgratäng superb. Servera med en fräsch grönsallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225° C.
  2. Förbered moset enligt anvisningen på förpackningen. Vispa ner äggulorna och hälften av osten. Smörj en ugnsfast form med lite matfett. Klicka moset runt kanterna på formen. Strö över resten av osten.
  3. Tina spenaten, krama ur vätskan och blanda med olivolja. Salta och peppra och lägg spenaten i formen.
  4. Skär laxen i kuber och fördela över spenaten. Salta och peppra. Gratinera ca 15 min i mitten av ugnen eller tills laxen är klar och mostopparna har fin färg.
  5. Sås: Koka ihop lätt crème fraiche, fiskfond och citronjuice. Smaka ev av med salt och peppar. Rör ner finhackad gräslök. Häll såsen över fisken.
  6. Till servering: Servera med en grönsallad.

För alla

Gör glutenfri: kontrollera innehållet i fiskfonden, i övrigt fri från gluten.
Gör mjölkproteinfri: uteslut osten. Gör ett eget mos av potatis, mjölkfritt margarin och solhavre. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkfritt margarin eller olja att smörja formen med.
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.
Gör ägg fri: uteslut ägglorna.

Tips

Byt ut citronen mot limesaft. Går även bra att byta naturell crème fraiche mot en smaksatt crème fraiche. Gott att servera en färsk fruktsallad med lite honung efter måltiden.

Gröna tipset: Byt ut fisken mot samma mängd zucchini, följ receptet för laxen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pulvermos
  • 2 äggulor
  • 150 g riven ost gärna lagrad
  • matfett att smörja formen med
  • 250 g fryst bladspenat
  • 600 g laxfilé
  • salt och peppar
Sås
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 tsk flytande fiskfond
  • 1 msk olivolja
  • några droppar citronjuice
  • salt och peppar
  • 1 kruka gräslök
Till servering
  • grönsallad
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Färsk laxfilé i bit, vacpack

10 % rabatt

ICA Gott Liv 600 g

Mer info