Citronlax med betor, äpple och pepparrotsyoghurt

46
8
Citronlax med betor, äpple och pepparrotsyoghurt

Njut av de härliga höstsmakerna när säsongen är rätt. Denna citronlax är en snabb men ändå lyxig middag som till stor del lagar sig själv i ugnen. Äpple, rödbetor och grönkål samsas med laxen på plåten.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Citronlax med betor, äpple och pepparrotsyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Lax

4 portionsbitar lax (à 125 g)
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar

Rödbetor

500 g klyftade, kokta rödbetor
2 urkärnade, klyftade röda äpplen
3 msk olivolja
1 tsk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
125 g skuren grönkål

Pepparrotsyoghurt

2 dl grekisk yoghurt (10%)
2 msk finriven pepparrot

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

46

Kommentarer

Niclas

2022-03-13

Fantastiskt gott och mycket enkel tillagning!

Malin

2021-10-24

Sååå gott! Hade creme fraiche istället i såsen och mindre citron. Löjligt gott.

Hillevi

2021-10-20

Otroligt gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2086 KJ / 506 kCal
Fett 35 g
Salt 3 g
Kolhydrater 14 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden