Citronlax med betor, äpple och pepparrotsyoghurt

Betyg 4.1 av 5.
48 personer har röstat
8
Citronlax med betor, äpple och pepparrotsyoghurt

Njut av de härliga höstsmakerna när säsongen är rätt. Denna citronlax är en snabb men ändå lyxig middag som till stor del lagar sig själv i ugnen. Äpple, rödbetor och grönkål samsas med laxen på plåten.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Citronlax med betor, äpple och pepparrotsyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Lax

4   portionsbitar lax (à 125 g)
2 msk  färskpressad citronjuice
1/2 tsk  salt
1/2 tsk  peppar

Rödbetor

500 g  klyftade, kokta rödbetor
2   urkärnade, klyftade röda äpplen
3 msk  olivolja
1 tsk  finrivet citronskal
2 msk  färskpressad citronjuice
1 tsk  salt
1/2 tsk  peppar
125 g  skuren grönkål

Pepparrotsyoghurt

2 dl  grekisk yoghurt (10%)
2 msk  finriven pepparrot

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
48 personer har röstat

Kommentarer

Fantastiskt gott och mycket enkel tillagning!

Niclas

2022-03-13

Sååå gott! Hade creme fraiche istället i såsen och mindre citron. Löjligt gott.

Malin

2021-10-24

Otroligt gott!

Hillevi

2021-10-20

Näringsvärde per portion

Energi2086 KJ / 506 kCal
Fett35 g
Salt3 g
Kolhydrater14 g
Protein29 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Rödbets- och pepparotssallad
Betyg 2.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rödbetor med brynt smör, pepparrot och kapris
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rödbetsyoghurt med pepparrot
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ugnsbakade rödbetor med rucolaolja
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Matjessill med rödbetor, brynt smör och pepparrot
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga