Citronlax med betor, äpple och pepparrotsyoghurt
Njut av de härliga höstsmakerna när säsongen är rätt. Denna citronlax är en snabb men ändå lyxig middag som till stor del lagar sig själv i ugnen. Äpple, rödbetor och grönkål samsas med laxen på plåten.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017
Ingredienser
4 portioner
Lax
4 portionsbitar lax (à 125 g)
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 tsk salt
1/2 tsk peppar
Rödbetor
500 g klyftade, kokta rödbetor
2 urkärnade, klyftade röda äpplen
3 msk olivolja
1 tsk finrivet citronskal
2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk salt
1/2 tsk peppar
125 g skuren grönkål
Pepparrotsyoghurt
2 dl grekisk yoghurt (10%)
2 msk finriven pepparrot
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2086 KJ / 506 kCal
Fett35 g
Salt3 g
Kolhydrater14 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Fantastiskt gott och mycket enkel tillagning!
Niclas
2022-03-13Sååå gott! Hade creme fraiche istället i såsen och mindre citron. Löjligt gott.
Malin
2021-10-24Otroligt gott!
Hillevi
2021-10-20