Citronlax med betor, äpple och pepparrotsyoghurt

33
4
Citronlax med betor, äpple och pepparrotsyoghurt

Njut av de härliga höstsmakerna när säsongen är rätt. Denna citronlax är en snabb men ändå lyxig middag som till stor del lagar sig själv i ugnen. Äpple, rödbetor och grönkål samsas med laxen på plåten.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Citronlax med betor, äpple och pepparrotsyoghurt

Ingredienser

4 portioner

Lax

4
portionsbitar lax (à 125 g)
2 msk
färskpressad citronjuice
1/2 tsk
salt
1/2 tsk
peppar

Rödbetor

500 g
klyftade, kokta rödbetor
2
urkärnade, klyftade röda äpplen
3 msk
olivolja
1 tsk
finrivet citronskal
2 msk
färskpressad citronjuice
1 tsk
salt
1/2 tsk
peppar
125 g
skuren grönkål

Pepparrotsyoghurt

2 dl
grekisk yoghurt (10%)
2 msk
finriven pepparrot

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

33

Kommentarer

Stefan

2020-08-09

Så enkelt men så gott

Mathilde

2018-02-21

Jättegott och enkelt! Men varför skriver ni i beskrivningen att äpplet ska tärnas men på bilder har ni klyftor? Missvisande. Gjorde klyftor eftersom Krista skrev att de blev för mjuka annars och det blev bra.

Redaktionen ICAse

2018-02-25

Hej Mathilde! Vi kan bara skylla på "tryckfelsnisse" men klart det ska vara klyftade äpplen. Hälsningar Michelle

Krista

2017-08-29

Laxen blev torr och äpplena för mjuka, så dra ner på temperaturen. Smakerna är goda ihop.

Näringsvärde per portion

Energi 2086 KJ / 506 kCal
Fett 35 g
Salt 3 g
Kolhydrater 14 g
Protein 29 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept