Lättrimmad torsk med pumpacrème och vinbräserad svartkål

Betyg 3.2 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Lättrimmad torsk med pumpacrème och vinbräserad svartkål

Genom att försalta torsken blir den fast i köttet med en välbalanserad sälta. Lägg fisken i rimningslagen på morgonen, så går det snabbt att få middagen på bordet sedan. Torsken gifter sig utmärkt med len pumpacrème och vinbräserad svartkål.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014

Lättrimmad torsk med pumpacrème och vinbräserad svartkål

Ingredienser

4 portioner
600 g torskryggfilé (gärna MSC-märkt)
300 g svartkål
100 g smör
2 dl torrt vitt vin
rivet skal av 1 citron
1 msk rapsolja
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar

Pumpacrème

1 kg pumpa (gärna butternut)
3 dl torrt vitt vin
1 dl crème fraiche
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Gör så här

04:00:00
00:15:00
00:15:00
00:02:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Jättegott! Kommer definitivt göra igen

    Elisabeth

Näringsvärde per portion

Energi2473 KJ / 589 kCal
Fett34 g
Salt3.37 g
Kolhydrater14 g
Protein34 g

Testa liknande recept

  • Lökfräst svartkål
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Svartkålssallad med päron
    Betyg 4.6 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Bakad ricotta med svartkålschips
    Betyg 4.3 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad