Svartkålspasta med torrsaltat bacon

15
1
Svartkålspasta med torrsaltat bacon

Imponera med den här vackra och välsmakande pastan med läcker svartkål och torrsaltat bacon. Rättens klarast lysande stjärna är den mustiga såsen på grädde, matlagningsvin och portabello som tillför djup och umami. Toppa med knaperstekt bacon och hugg in!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2016

Svartkålspasta med torrsaltat bacon

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna casarecce)
2
portabellosvampar
2
schalottenlökar
1
vitlöksklyfta
1 msk
olivolja
1 1/2 dl
vitt matlagningsvin
2 dl
vispgrädde
-
salt och peppar
2
förp torrsaltat bacon (à 140 g)
125 g
strimlad svartkål
1/2
kruka oregano

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentar

Jenny

2016-08-31

Jättegott!!!

Näringsvärde per portion

Energi 3204 KJ / 766 kCal
Fett 48 g
Salt 3 g
Kolhydrater 57 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept