Svartkålspasta med torrsaltat bacon

Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
1
Svartkålspasta med torrsaltat bacon

Imponera med den här vackra och välsmakande pastan med läcker svartkål och torrsaltat bacon. Rättens klarast lysande stjärna är den mustiga såsen på grädde, matlagningsvin och portabello som tillför djup och umami. Toppa med knaperstekt bacon och hugg in!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2016

Svartkålspasta med torrsaltat bacon

Ingredienser

4 portioner
4   port pasta (gärna casarecce)
2   portabellosvampar
2   schalottenlökar
1   vitlöksklyfta
1 msk  olivolja
1 1/2 dl  vitt matlagningsvin
2 dl  vispgrädde
salt och peppar
2   förp torrsaltat bacon (à 140 g)
125 g  strimlad svartkål
1/2   kruka oregano

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat

Kommentar

Jättegott!!!

Jenny

2016-08-31

Näringsvärde per portion

Energi3204 KJ / 766 kCal
Fett48 g
Salt3 g
Kolhydrater57 g
Protein21 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Svartkålspasta med sojabönor
Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svartkålspasta med citron
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svartkål i tomatkräm med parmesan
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svamp- och spenattagliatelle
Betyg 3.4 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med kyckling och portabello
Betyg 4.1 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gräddig biffpasta med grönpeppar och svartkål
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga