Kreolsk banansalsa

4
2
Kreolsk banansalsa

Den syrliga och heta smaken i den här kreolska banansalsan är både spännande och delikat. Passar för dig som gillar mat med stark karaktär och som vill testa något annorlunda. Du kommer inte att bli besviken!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2005

Kreolsk banansalsa

Ingredienser

6 portioner
3 lime
2 bananer
2 gröna paprikor
1 röd chilifrukt t ex spansk peppar
1 tsk socker
1/2 tsk salt
2 krm malen ingefära
1 krm malda nejlikor
1/2 krm riven muskot

Gör så här

Tips

Passar till: Fisk, kyckling eller fläskkött.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Sharbel

2018-08-27

Så god med grillat!!!

Susanna

2008-01-12

Har provar fler gånger men det är svårt att inte få det för starkt, 1 hel spansk peppar blir alldeles för starkt, i synnerhet eftersom det är så mycket lime också....ingenting som rundar av smaken. Paprikorna gör att det blir lite beskt, kanske bättre med röd paprika som är lite sötare?