Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kreolsk banansalsa

Den syrliga och heta smaken i den här kreolska banansalsan är både spännande och delikat. Passar för dig som gillar mat med stark karaktär och som vill testa något annorlunda. Du kommer inte att bli besviken!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Halvera och pressa juicen ur lime. Skala och tärna bananer smått. Blanda bananen genast med limejuicen, så att den inte mörknar, i en skål.
  2. Skölj, kärna ur och finhacka gröna paprikor och röd chilifrukt, ex spansk peppar. Blanda ner paprikan och chilin i skålen. Krydda med socker, salt, malen ingefära, malda nejlikor och riven muskot. Ställ kallt ca 1 timme.

Tips

Passar till: Fisk, kyckling eller fläskkött.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 lime
  • 2 bananer
  • 2 gröna paprikor
  • 1 röd chilifrukt t ex spansk peppar
  • 1 tsk socker
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm malen ingefära
  • 1 krm malda nejlikor
  • 1/2 krm riven muskot
Lägg till i inköpslistan