Inlagda jalapeños

Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
3
Inlagda jalapeños

Inlagd chili är ett supergott tillbehör till exempelvis tacos! Det klassiska valet är att pickla jalapeño, men man kan egentligen ta vilken chilisort som helst, eller blanda olika typer av chili.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Inlagda jalapeños

Ingredienser

ca 1 l

Lag

2 1/2 dl  äppelcidervinäger
7 1/2 dl  vatten
3/4 dl  strösocker
1 tsk  salt
ca 700 - 800 g  jalapeños (gärna i olika färger)
2 - 3   vitlöksklyftor
ev 1 tsk  senapsfrö

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet kommer från boken Chili: 222 sorter att odla och äta av Eva Robild och Kerstin Rosengren‎.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Enkelt och jättegott

Susanne

2024-01-14

Jag har lagt in gröna tomater på liknande recept och jag åt av de i minst ett halvår.

Karin

2018-11-03

Undrar hur länge jag kan förvara inläggningen

Kerstin

2018-10-22

Hej Kerstin! Med god hygien och ren burk så klarar sig inläggningen 6-8 veckor i kylskåp. Hälsningar Michelle

Redaktionen

2018-11-05

Näringsvärde per portion

Energi3006 KJ / 716 kCal
Fett2 g
Salt7.23 g
Kolhydrater154 g
Protein17 g

Testa liknande recept

Äpplig senap
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Picklade chilifrukter
Betyg 4.2 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemlagad pickles
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Picklad mango med jalapeño
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Heta krustader med mjukost
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga