Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Enkel

Inlagda jalapeños

Inlagd chili är ett supergott tillbehör till exempelvis tacos! Det klassiska valet är att pickla jalapeño, men man kan egentligen ta vilken chilisort som helst, eller blanda olika typer av chili.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 1 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lag: Koka upp alla ingredienser till lagen i en kastrull.
  2. Skiva chilifrukterna i ca ½ cm tjocka skivor. Lägg ner i kastrullen tillsammans med vitlök och ev senapsfrö. Låt sjuda under lock i 2–3 minuter.
  3. Lyft upp jalapeñoskivorna och lägg i rena burkar. Häll över lagen och sätt på lock. Förvara i kylskåp.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet kommer från boken Chili: 222 sorter att odla och äta av Eva Robild och Kerstin Rosengren‎.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Ingredienser

Portioner: ca 1 l
Lag
  • 2 1/2 dl äppelcidervinäger
  • 7 1/2 dl vatten
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 700 - ca 800 g jalapeños (gärna i olika färger)
  • 2 - 3 vitlöksklyftor
  • ev 1 tsk senapsfrö
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3006 kJ / 716 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer