Inlagda jalapeños

4
2
Inlagda jalapeños

Inlagd chili är ett supergott tillbehör till exempelvis tacos! Det klassiska valet är att pickla jalapeño, men man kan egentligen ta vilken chilisort som helst, eller blanda olika typer av chili.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Inlagda jalapeños

Ingredienser

ca 1 l

Lag

2 1/2 dl
äppelcidervinäger
7 1/2 dl
vatten
3/4 dl
strösocker
1 tsk
salt
ca 700 - 800 g
jalapeños (gärna i olika färger)
2 - 3
vitlöksklyftor
ev 1 tsk
senapsfrö

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet kommer från boken Chili: 222 sorter att odla och äta av Eva Robild och Kerstin Rosengren‎.

Näringsvärdet är beräknat på hela satsen.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Karin

2018-11-03

Jag har lagt in gröna tomater på liknande recept och jag åt av de i minst ett halvår.

Kerstin

2018-10-22

Undrar hur länge jag kan förvara inläggningen

Redaktionen ICAse

2018-11-05

Hej Kerstin! Med god hygien och ren burk så klarar sig inläggningen 6-8 veckor i kylskåp. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 3006 KJ / 716 kCal
Fett 2 g
Salt 7.23 g
Kolhydrater 154 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept