Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Snabbrimmad hoki med sparris och limesky

Denna snabbrimmade hoki med sparris och limesky är en fräsch fiskrätt med hokifilé som grund. En sky med smak av lime, gräslök och smör ger syrlighet till den mjuka hokifilén som du serverar med sparrisen och lite pressad potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina hokin enligt förpackningens anvisning. Gnid in fisken med socker och salt. Låt ligga i kylskåpet ca 30 min. Lägg fisken i en traktörpanna och häll på vattnet. Låt koka under lock 5-7 min.
  2. Skölj och bryt av den nedersta delen på sparrisen. Lägg sparrisen i en traktörpanna och häll över vattnet. Tillsätt salt och koka sparrisen under lock ca 5 min. Låt sparrisen ligga kvar i kokvattnet några min.
  3. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv av skalet på rivjärn och pressa ur saften. Häll av 2 dl av kokspadet från fisken (för 4 port). Koka upp spadet i en kastrull och tillsätt limesaft och -skal, matfettet och gräslök.
  4. Servera hokin med sparrisen och limesky. Kokt, gärna pressad potatis passar bra till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g hokifilé
  • 1 msk socker
  • 2 tsk salt
  • 3 dl vatten
  • 500 g grön sparris
  • 5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 lime
  • 50 g smör eller margarin
  • 1/2 dl hackad gräslök
Till servering
  • potatis
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?