Chilipaste med vitlök

1
0
Chilipaste med vitlök

Milda chilifrukter mixas ner till en kräm tillsammans med vitlök och olja. Pasten är god att ha som smörgåspålägg, på ostkexen eller snittarna, eller som en smarrig lagom het dipp.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Chilipaste med vitlök

Ingredienser

ca 2 dl
10 milda chilifrukter (t ex Padron, Poblano eller Anaheim)
ca 4 - 5 skalade vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
ca 1 - 2 krm salt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet kommer från boken Chili: 222 sorter att odla och äta av Eva Robild och Kerstin Rosengren‎.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 729 KJ / 174 kCal
Fett 15 g
Salt 1 g
Kolhydrater 8 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden