Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Rimlag med citron

Här har vi en rimlag med citron och dill. Som förväntat passar den alldeles utmärkt till fisk men även till en bit kyckling. Den blandas snabbt ihop med vatten, salt och några pepparkorn. Lägg även till en klick med pepparrot och du har en härlig lag att rimma i.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stöt dillen i en mortel. Blanda vatten, salt, dill, vitpeppar, citronskivor och pepparrot tills saltet löst sig.
  2. Rimma mellan 30 minuter och två timmar.
  3. Skölj av köttet under kallt vatten och torka av med hushållspapper före tillagning.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Rimlagen räcker till ca 500 g fisk eller kyckling.

Ingredienser

Portioner: 1 l
  • 1 kruka dill
  • 1 l vatten
  • 2 1/2 msk salt (2,5 msk motsvarar 50 g)
  • 5 vitpepparkorn
  • 1/2 skivad citron
  • 1 msk riven pepparrot
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?