Rimlag med citron
Här har vi en rimlag med citron och dill. Som förväntat passar den alldeles utmärkt till fisk men även till en bit kyckling. Den blandas snabbt ihop med vatten, salt och några pepparkorn. Lägg även till en klick med pepparrot och du har en härlig lag att rimma i.
Ingredienser
1 liter
1 kruka dill
1 l vatten
2 1/2 msk salt (2,5 msk motsvarar 50 g)
5 vitpepparkorn
1/2 skivad citron
1 msk riven pepparrot
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Går det att använda torkad dill istället för färsk, och hur mycket ska man i så fall använda?
Margareta
2019-04-23Hej Margareta! Inget vi har provat men torkade örter är starkare än de färska. Man brukar säga att 1 tsk torkad, malen eller stött örtkrydda är lika som 1 dl färsk hackad ört. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-04-24