Rimlag med citron

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
1
Rimlag med citron

Här har vi en rimlag med citron och dill. Som förväntat passar den alldeles utmärkt till fisk men även till en bit kyckling. Den blandas snabbt ihop med vatten, salt och några pepparkorn. Lägg även till en klick med pepparrot och du har en härlig lag att rimma i.

Rimlag med citron

Ingredienser

1 l
1   kruka dill
1 l  vatten
2 1/2 msk  salt (2,5 msk motsvarar 50 g)
5   vitpepparkorn
1/2   skivad citron
1 msk  riven pepparrot

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Rimlagen räcker till ca 500 g fisk eller kyckling.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Går det att använda torkad dill istället för färsk, och hur mycket ska man i så fall använda?

Margareta

2019-04-23

Hej Margareta! Inget vi har provat men torkade örter är starkare än de färska. Man brukar säga att 1 tsk torkad, malen eller stött örtkrydda är lika som 1 dl färsk hackad ört. Lycka till! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2019-04-24

Testa liknande recept

Rimlag med enbär
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rimlag med ingefära
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rimlag med coca-cola
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rimlag med earl grey
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rimlag med öl
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rimlag med mynta
Betyg 3.4 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga