Rimlag med citron

4
1
Rimlag med citron

Här har vi en rimlag med citron och dill. Som förväntat passar den alldeles utmärkt till fisk men även till en bit kyckling. Den blandas snabbt ihop med vatten, salt och några pepparkorn. Lägg även till en klick med pepparrot och du har en härlig lag att rimma i.

Skriv ut
Rimlag med citron

Ingredienser

1 l
1
kruka dill
1 l
vatten
2 1/2 msk
salt (2,5 msk motsvarar 50 g)
5
vitpepparkorn
1/2
skivad citron
1 msk
riven pepparrot

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Rimlagen räcker till ca 500 g fisk eller kyckling.

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentar

Margareta

2019-04-23

Går det att använda torkad dill istället för färsk, och hur mycket ska man i så fall använda?

Redaktionen ICAse

2019-04-24

Hej Margareta! Inget vi har provat men torkade örter är starkare än de färska. Man brukar säga att 1 tsk torkad, malen eller stött örtkrydda är lika som 1 dl färsk hackad ört. Lycka till! Hälsningar Michelle

Testa liknande recept