Sotad skrei med ljummen sallad

Betyg 3 av 5.
27 personer har röstat
0
Sotad skrei med ljummen sallad

Har du aldrig sotat fisk förut, måste du prova! Det är inte så svårt som det kanske låter och du får en ny härlig smakupplevelse. Knepet är att inte ha något fett i pannan när du sotar fisken. Servera sedan den mjälla torsken på en bädd av salladsblad och pressad potatis tillsammans med räkor och smält smör.

Sotad skrei med ljummen sallad

Ingredienser

4 portioner
4   bitar rimmade skrei med skinn (à 160 g)
2 st  gemsallad eller romansallad (2 st gemsallad motsvarar 1 romansallad)
4   potatisar
3   kokta ägg
2 dl  smetana
2 msk  pepparrot
100 g  norska skalade räkor
100 g  smör
1   citron
1   knippe dill
rapsolja
salt och peppar

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja) och välj mjölkproteinfritt matfett.
Recept från Norskfisk.se

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
27 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi3103 KJ / 741 kCal
Fett54.3 g
Kolhydrater20 g
Protein42 g

Testa liknande recept

Senapssås med pepparrot
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rimlag med citron
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saltgurka med smetana och honung
Betyg 4.5 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inkokt lax med pepparrotskräm
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sill med gurka och pepparrot på knäcke
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kryddhalstrad gravlax med löjrom, smetana och gurka
Betyg 3.1 av 5.
48 personer har röstat
Under 30 min att tillaga