Sotad skrei med ljummen sallad
Har du aldrig sotat fisk förut, måste du prova! Det är inte så svårt som det kanske låter och du får en ny härlig smakupplevelse. Knepet är att inte ha något fett i pannan när du sotar fisken. Servera sedan den mjälla torsken på en bädd av salladsblad och pressad potatis tillsammans med räkor och smält smör.
Ingredienser
4 portioner
4 bitar rimmade skrei med skinn (à 160 g)
2 st gemsallad eller romansallad (2 st gemsallad motsvarar 1 romansallad)
4 potatisar
3 kokta ägg
2 dl smetana
2 msk pepparrot
100 g norska skalade räkor
100 g smör
1 citron
1 knippe dill
rapsolja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3103 KJ / 741 kCal
Fett54.3 g
Kolhydrater20 g
Protein42 g
Kommentarer