Sotad skrei med ljummen sallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Sotad skrei med ljummen sallad

Har du aldrig sotat fisk förut, måste du prova! Det är inte så svårt som det kanske låter och du får en ny härlig smakupplevelse. Knepet är att inte ha något fett i pannan när du sotar fisken. Servera sedan den mjälla torsken på en bädd av salladsblad och pressad potatis tillsammans med räkor och smält smör.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen.
  2. Rimma gärna skreien innan du sotar den. Ett alternativ till att rimma är att lägga den i grovsalt och låta den dra i 15 min.
  3. När du sotar fisk ska du ha hög värme och inget eller lite fett. Sota i gjutjärnspanna eller teflonpanna, först med skinnsidan neråt, sedan på andra sidan. Bitarna ska få fin färg. Dra ner värmen och låt skreibitarna vara kvar i pannan ca 5 min, så blir fisken klar.
  4. Plocka gemsallad och vänd den i rapsolja med lite salt och lite citronsaft. Lägg ut det på fatet.
  5. Pressa potatisen över salladen. Dela äggen grovt och fördela dem över salladen.
  6. Klicka ut smetana. Riv pepparrot över och lägg på skreien.
  7. Smält smör och lägg i räkor. Riv lite citronskal över och pressa i saften. Häll det över fiskbitarna.
  8. Garnera med dillvippor.

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana och laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja) och välj mjölkproteinfritt matfett.

Recept från Norskfisk.se

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bitar rimmade skrei med skinn (à 160 g)
  • 2 st gemsallad eller romansallad (2 st gemsallad motsvarar 1 romansallad)
  • 4 potatisar
  • 3 kokta ägg
  • 2 dl smetana
  • 2 msk pepparrot
  • 100 g norska skalade räkor
  • 100 g smör
  • 1 citron
  • 1 knippe dill
  • rapsolja
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3103 kJ / 741 kCal