Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Eldig räkcocotte med pepparrot

Den här eldig räkcocotten kommer att bli en fröjd att duka fram och förtära på din grillmiddag. En optimal kombination bestående av lyxiga räkor, fänkål och äpple ackompanjeras med körvel, flingsalt och smör och toppas med het färskriven pepparrot.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina och skala räkorna.
  2. Skär fänkålen grovt och koka under lock i 2 dl lättsaltat vatten (för 4 port) i ca 5 minuter.
  3. Tärna äpplet fint med skalet kvar. Finriv pepparroten.
  4. Blanda räkor, fänkål, äpple och pepparrot. Smält smöret och häll det över. Krydda med körvel, salt och peppar.
  5. Fördela i fyra ugnssäkra portionsformar. Ställ formarna på grillen och låt dem bli varma, 5-6 minuter beroende på värmen. Servera genast.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: Byt smör mot mjölkfritt margarin.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g stora räkor med skal (helst storlek 50/70)
  • 1/2 fänkål
  • 1 äpple
  • 2 msk riven pepparrot
  • 40 g smör
  • 1/2 kruka körvel
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 630 kJ / 150 kCal
Fett: 9 g
Läs mer om näringsvärden