Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Syrlig fänkålssallad med pepparrot

Ett himmelskt recept på syrlig sallad med fänkål och pepparrot. Du gör fänkålssalladen av bland annat socker, ättiksprit, fänkål, purjolök, färsk pepparrot och dill. Fräscht och gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rör ut socker i lite hett vatten tills sockret löst sig. Tillsätt kallt vatten, ättiksprit, salt och grovmalen vit- eller svartpeppar.
  2. Dela fänkål i kvartar, skär bort rotfästet och strimla mycket tunt. Ansa och skölj den gröna delen av purjolök. Strimla tunt.
  3. Vänd ner fänkål och purjo i ättikslagen med finriven färsk pepparrot. Låt dra minst 30 minuter. Garnera med dill.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl socker
  • 3 dl kallt vatten
  • 2 dl ättiksprit (12%)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmalen peppar
  • 2 fänkål
  • 1 purjolök
  • 1/2 dl fint riven färsk pepparrot
  • dill till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?