Lasagne med karljohansvamp

13
2
Lasagne med karljohansvamp

I Italien kallas denna vita svamplasagne utan tomatsås för Lasagne funghi porcini. Det är en riktigt krämig lasagne med karljohansvamp, parmesan, vitt vin, och bechamelsås. Perfekt comfort food en kylig kväll!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Lasagne med karljohansvamp

Ingredienser

4 portioner

Bechamelsås

1 l
mjölk (3%)
100 g
smör
1 3/4 dl
vetemjöl
1/2 tsk
salt

Lasagne

500 g
karljohanssvamp
1
vitlöksklyfta
2 msk
olivolja
1/2 tsk
salt
1 krm
svartpeppar
50 g
smör (+ extra till formen)
2 msk
vitt vin
2 dl
hackad persilja
1 krm
svartpeppar
300 g
lasagneplattor
3 dl
finriven parmesanost

Till servering

sallad

För alla

Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor och byt vetemjöl mot majsstärkelse som redning av bechamelsåsen.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Melanie

2020-10-05

Har lagat lasagnen flera gånger enligt receptet och den blev makalös varje gång!

Lena

2020-09-13

Funkar det med kantareller också?

Redaktionen ICAse

2020-09-14

Hej Lena! Det är inget vi har provlagat men det låter jättegott och vi tror absolut att det funkar med kantareller också! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 4210 KJ / 1005 kCal
Fett 53 g
Salt 3.25 g
Kolhydrater 91 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept