I Italien kallas denna vita svamplasagne utan tomatsås för Lasagne funghi porcini. Det är en riktigt krämig lasagne med karljohansvamp, parmesan, vitt vin, och bechamelsås. Perfekt comfort food en kylig kväll!
Ett recept från:
Buffé
nr 10,
2018
Innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfria lasagneplattor och byt vetemjöl mot majsstärkelse som redning av bechamelsåsen.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Christina
2021-11-06Nej snälla! Tog kantareller och en fin köttfärssås i. Ost mer i. Vem tusan gör recepten på ICA????? / Lena
Anna-cari
2021-10-24Jättegod! La till två svampbuljongtärningar till bechamelsåsen och la ett lager med ruccola, bladspenat och kryddade med färsk persilja mellan lagren. Enkla tillägg som höjde smaken.
Lovisa
2021-09-27Inte alls vår smak i familjen (barn 6&9år) Första tuggorna var goda sen blev man snabbt less. Tyvärr inte så mättande heller. Kul att prova, men kommer inte göra den igen