Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ragu på morot & karljohanssvamp

Bjud familjen på himmelsk ragu med både morot och karljohanssvamp som kommer bli mycket uppskattad. Stek upp morot och svamp som sedan får puttra i smakrik fond före du tillsätter fina örter och parmesan. Servera direkt!

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg svampen i vattnet.
  2. Skala och dela morötterna på mitten i 6–7 cm långa bitar. Dela dem sedan på längden i 4–6 delar, beroende på hur tjocka de är. Vill man vara riktigt proffsig skär man fyrkantiga stavar.
  3. Stek morotsstavarna i olivolja på hög värme i en stor stekpanna några minuter, tills de fått lite färg.
  4. Häll av svampen, spara 2 dl vatten (för 4 port). Krama ur svampen lite extra. Stek den med morötterna några minuter. Ta åt sidan.
  5. Blanda kalvfonden med svampvattnet i en liten kastrull. Vispa ner majsstärkelsen. Koka upp och låt sjuda i några minuter.
  6. Repa/dra av timjanbladen. Vänd ner dem, persilja och parmesan i morotsblandningen. Häll över såsen, vänd runt och koka ihop någon minut. Smaka av med salt och peppar. 

Ingredienser

Portioner: 4
  • 30 g torkad karljohanssvamp i bitar eller färsk karljohansvamp i bitar (30 g torkad motsvarar ca 250 g färsk)
  • 3 dl vatten
  • 450 g morötter
  • olivolja till stekning
  • 1 msk konc kalvfond
  • 1/2 msk majsstärkelse (Maizena)
  • 4 1/2 timjankvistar
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 100 g riven parmesanost
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?