Crêpes med karljohanssvamp

Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
0
Crêpes med karljohanssvamp

Karljohanssvamp, porcini på italienska, är kungen av svampar i det norditalienska köket. Med karljohanssvamp kan du laga till otroligt läckra krämiga crepes, som bäst toppas med mozzarella och parmesan. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012

Crêpes med karljohanssvamp

Ingredienser

8 st
1 dl  vetemjöl
1 dl  vispgrädde
2 dl  mjölk
3   ägg
salt och peppar
smör till stekning
olja till stekning

Fyllning

1 l  karljohanssvamp eller blandad skogssvamp (à ca 350 g)
2 dl  vispgrädde

Topping

1   mozzarella (1 motsvarar 125 g)
1/2 dl  finriven parmesan

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri mjölmix eller majsstärkelse, Maizena, i stället för vetemjöl.
Gör laktosfri: använd grädde, mjölk och matfett utan laktos. Ersätt mozzarellan med t ex laktosfri sallads-/ färskost.
Gör mjölkproteinfri: ersätt grädde och mjölk med t ex soja- eller havrebaserad grädd-/mjölkersättning och använd mjölkfritt matfett. Välj mjölkfria ostalternativ.
Innehåller ägg.

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 8 crêpes.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Ragu på morot & karljohanssvamp
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Svampfylld triangliolini med parmesangrädde och ruccola
Betyg 4 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Karljohan svamp lasagne
Betyg 4.3 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Potatispuré med karljohansvamp
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sugo di carne
Betyg 2.9 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gratäng Royal
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga