Crêpes med karljohanssvamp

12
0
Crêpes med karljohanssvamp

Karljohanssvamp, porcino på italienska, är kungen av svampar i det nordintalienska köket. Med karljohanssvamp kan du laga till otroligt läckra krämiga crepes, som bäst toppas med mozzarella och parmesan. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012

Crêpes med karljohanssvamp

Ingredienser

8 st
1 dl vetemjöl
1 dl vispgrädde
2 dl mjölk
3 ägg
salt och peppar
smör till stekning
olja till stekning

Fyllning

1 l karljohanssvamp eller blandad skogssvamp (à ca 350 g)
2 dl vispgrädde

Topping

1 mozzarella (1 motsvarar 125 g)
1/2 dl finriven parmesan

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri mjölmix eller majsstärkelse, Maizena, i stället för vetemjöl.
Gör laktosfri: använd grädde, mjölk och matfett utan laktos. Ersätt mozzarellan med t ex laktosfri sallads-/ färskost.
Gör mjölkproteinfri: ersätt grädde och mjölk med t ex soja- eller havrebaserad grädd-/mjölkersättning och använd mjölkfritt matfett. Välj mjölkfria ostalternativ.
Innehåller ägg.

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 8 crêpes.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer