Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Crêpes med karljohanssvamp

Karljohanssvamp, porcino på italienska, är kungen av svampar i det nordintalienska köket. Med karljohanssvamp kan du laga till otroligt läckra krämiga crepes, som bäst toppas med mozzarella och parmesan. Mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Så här gör du- texten är avsedd för 8 crêpes.

  1. Vispa ihop mjöl, grädde, mjölk och 1/2 tsk salt i en bunke. Tillsätt äggen och vispa till en slät smet. Stek 8 tunna crêpes av smeten, ca 1/2 dl smet per styck, i smör i en stekpanna.
  2. Fyllning: Ansa och skär svampen i små bitar. Fräs den i en stekpanna tills all vätska kokat bort. Tillsätt 1 msk olja och stek tills svampen fått lite färg. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Häll på grädden och låt koka ihop ca 2 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Riv mozzarellan grovt. Blanda med parmesanen.
  5. Bred ut en klick svampfyllning på varje crêpe. Rulla ihop och lägg i en ugnssäker form.
  6. Strö över ostblandningen. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter, tills osten smält och fått lite färg.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri mjölmix eller majsstärkelse, Maizena, i stället för vetemjöl.
Gör laktosfri: använd grädde, mjölk och matfett utan laktos. Ersätt mozzarellan med t ex laktosfri sallads-/ färskost.
Gör mjölkproteinfri: ersätt grädde och mjölk med t ex soja- eller havrebaserad grädd-/mjölkersättning och använd mjölkfritt matfett. Välj mjölkfria ostalternativ.
Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 8 st
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 3 ägg
  • salt och peppar
  • smör till stekning
  • olja till stekning
Fyllning
  • 1 l karljohanssvamp eller blandad skogssvamp (à ca 350 g)
  • 2 dl vispgrädde
Topping
  • 1 mozzarella (1 motsvarar 125 g)
  • 1/2 dl finriven parmesanost
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer