Crêpes med karljohanssvamp

9
0
Crêpes med karljohanssvamp

Karljohanssvamp, porcino på italienska, är kungen av svampar i det nordintalienska köket. Med karljohanssvamp kan du laga till otroligt läckra krämiga crepes, som bäst toppas med mozzarella och parmesan. Mums!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012

Crêpes med karljohanssvamp

Ingredienser

8 st
1 dl
vetemjöl
1 dl
vispgrädde
2 dl
mjölk
3
ägg
-
salt och peppar
-
smör till stekning
-
olja till stekning

Fyllning

1 l
karljohanssvamp eller blandad skogssvamp (à ca 350 g)
2 dl
vispgrädde

Topping

1
mozzarella (1 motsvarar 125 g)
1/2 dl
finriven parmesanost

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri mjölmix eller majsstärkelse, Maizena, i stället för vetemjöl.
Gör laktosfri: använd grädde, mjölk och matfett utan laktos. Ersätt mozzarellan med t ex laktosfri sallads-/ färskost.
Gör mjölkproteinfri: ersätt grädde och mjölk med t ex soja- eller havrebaserad grädd-/mjölkersättning och använd mjölkfritt matfett. Välj mjölkfria ostalternativ.
Innehåller ägg.

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 8 crêpes.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Testa liknande recept