Gratäng Royal | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Gratäng Royal

Gratäng Royal är en lite lyxigare fiskgratäng som passar ypperligt vid festliga tillfällen. Du tillagar gratängen på kungsflundra, svamp, vin, lök, smör och persilja och serverar den tillsammans med gratinerade potatismostoppar.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rensa och filea kungsflundran. Lägg filéerna i en ugnssäker form. Häll på vinet. Salta och täck med aluminiumfolie. Tillaga i ca 10 minuter mitt i ugnen, 225°C.
  2. Skala och hacka löken och fräs den i smör. Skär svampen i bitar och låt fräsa med. Tillsätt spadet från fisken och låt vätskan koka in. Krydda med salt och peppar. Rör ner hackad persilja.
  3. Fördela fräset över fisken och strö över osten. Gratinera ca 5 minuter i 250°C.
  4. Servera med gratinerade potatismostoppar smaksatta med riven ädelost och sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 kg kungsflundra
  • 1 dl vitt vin
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • 200 g karljohanssvamp (färsk eller från burk)
  • salt och peppar
  • 1/2 dl persilja
  • 3 dl vällagrad riven ost
Lägg till i inköpslistan