Långkokt högrev

Om du vill ha ett otroligt saftigt, mört och smakrikt kött ska du testa det här receptet på långkokt högrev. Det du behöver är tid, en bit högrev, morot, lök, torrt vin och lite kryddor så får du ett fantastiskt och oklanderligt gott kött!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011

Gör så här
07:00:00
03:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1806 KJ / 433 kCal
Fett16 g
Salt2.1 g
Kolhydrater4 g
Protein49 g
Kommentarer
19 stKöttet blir mört och gott men det ör tillbehören som gör det där lilla extra.
Ramona
Perfekt att koka i kastrull på spisen, hade inget vin hemma men det kan man ha i grytan, mycket bra
Kerstin
Hej! Jag vill haka på Lars-Olof nedan. Det står inte i receptet när man ska ha i vin. Det står däremot vatten vilket inte är med i ingrediens listan.
Alexandra
Hej När skall man ha i vinet?
Lars-olof
Hej Lars-Olof! Vinet ska i tillsammans med övriga ingredienser under tredje punkten. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Jag har lagat detta många gånger. Idag skall jag laga på 4 kg Perfekt att ha i frysen portionsförpackat. Bästa matlådan med sallad och kanske en ugnsrostad grönsak. Packad med protein och grönt. En hälsokur med delikat smak /Martin
Martin
Gillar denna recept med vitt vin, som gör att det blir litte lättare "pulled beef" än det vanliga och fortfarande fin och intressant smak. Gjorde såsen på spadet med lite grädde och några enbär och det blev mycket bra.
Juraj
Jag gjorde högrev i grytan på spisen och det blev väldigt mört. Gjorde även tillbehören dragonsås, päronen och citron topping till som någon skrev längre ner. Serverade med potatismos till och allt tillsammans blev gott.
Yvette
Tillsatte lite svartvinbärssaft (hemmagjord syrlig) gott.
Marianne
Köttet blev inte alls så mört som man kunde tro (ugn i 7 timmar). Råvaran var ändå ekologiskt högrev från närproducerad gård (Holmen, Almunge). Smakfattigt dessutom. Nej, tyvärr. Inte alls den smakrika gryta jag förväntade mig.
Ewa
Mycket gott
Eva