Långkokt högrev

Betyg 2.5 av 5.385 personer har röstat
Receptet har 19 kommentarer
Långkokt högrev

Om du vill ha ett otroligt saftigt, mört och smakrikt kött ska du testa det här receptet på långkokt högrev. Det du behöver är tid, en bit högrev, morot, lök, torrt vin och lite kryddor så får du ett fantastiskt och oklanderligt gott kött!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

6 portioner
ca 1 1/2 kg högrev i hela bitar
1 gul lök
1 morot
2 kvistar färsk dragon
2 lagerblad
5 vitpepparkorn
2 tsk salt
7 dl torrt vitt vin
vatten

Gör så här

07:00:00
03:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

19 st
  • Köttet blir mört och gott men det ör tillbehören som gör det där lilla extra.

    Ramona

  • Perfekt att koka i kastrull på spisen, hade inget vin hemma men det kan man ha i grytan, mycket bra

    Kerstin

  • Hej! Jag vill haka på Lars-Olof nedan. Det står inte i receptet när man ska ha i vin. Det står däremot vatten vilket inte är med i ingrediens listan.

    Alexandra

  • Hej När skall man ha i vinet?

    Lars-olof

    Hej Lars-Olof! Vinet ska i tillsammans med övriga ingredienser under tredje punkten. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Jag har lagat detta många gånger. Idag skall jag laga på 4 kg Perfekt att ha i frysen portionsförpackat. Bästa matlådan med sallad och kanske en ugnsrostad grönsak. Packad med protein och grönt. En hälsokur med delikat smak /Martin

    Martin

  • Gillar denna recept med vitt vin, som gör att det blir litte lättare "pulled beef" än det vanliga och fortfarande fin och intressant smak. Gjorde såsen på spadet med lite grädde och några enbär och det blev mycket bra.

    Juraj

  • Jag gjorde högrev i grytan på spisen och det blev väldigt mört. Gjorde även tillbehören dragonsås, päronen och citron topping till som någon skrev längre ner. Serverade med potatismos till och allt tillsammans blev gott.

    Yvette

  • Tillsatte lite svartvinbärssaft (hemmagjord syrlig) gott.

    Marianne

  • Köttet blev inte alls så mört som man kunde tro (ugn i 7 timmar). Råvaran var ändå ekologiskt högrev från närproducerad gård (Holmen, Almunge). Smakfattigt dessutom. Nej, tyvärr. Inte alls den smakrika gryta jag förväntade mig.

    Ewa

  • Mycket gott

    Eva

Näringsvärde per portion

Energi1806 KJ / 433 kCal
Fett16 g
Salt2.1 g
Kolhydrater4 g
Protein49 g

Testa liknande recept

  • Kokt högrev till olika rätter
    Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gräddig dragonsås
    Betyg 4 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lyxig kalops med mormorskokta morötter
    Betyg 4.7 av 5.207 personer har röstat
    Receptet har 23 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad