Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Kokt högrev till olika rätter

Mör högrev som i lugn och ro fått koka i flera timmar är optimalt att ha i frysen. för att vid tillfälle användas till dina favoriträtter. Köttet kokas tillsammans med rotfrukter och kryddor vilket ger det en tilltalande och god smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i tjocka skivor.
  2. Skala/ansa/putsa rotfrukterna. Dela dem i stora bitar.
  3. Lägg köttet i en stor kastrull/gryta, ca 10 l eller två mindre (för 10 port).
  4. Häll på vatten så det täcker. Ta upp köttet. Koka upp vattnet.
  5. Lägg i köttet och koka upp. Koka i några minuter. Skumma noga tills vattnet är klart.
  6. Lägg i rotfrukter och kryddor. Koka tills köttet är riktigt mört, det tar ett par, tre timmar. Koka under lock, tillsätt mer vatten om vätskenivån sjunker under köttet. Använd gärna köttermometer, vid 85-90°C är det färdigt. Sätt en stekgaffel i köttet. Lyft upp. Släpper köttet gaffeln är det tillräckligt mört.
  7. Låt köttet svalna något. Dela det i tärningar och frys in i lagom stora portionspåsar med lag.

Ingredienser

Portioner: 10
  • ca 3 1/2 kg högrev med ben
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter
  • 1/2 rotselleri
  • 1 liten purjolök
  • ca 25 vitpepparkorn
  • 4 lagerblad
  • 2 tsk torkad timjan eller färsk timjan (2 tsk torkad motsvarar ett par kvistar)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer