Långbakad fläskkarré med gräddsås

En favoritmaträtt bland både barn och vuxna. Fläskkarrén blir mör och saftig av att gå länge i ugnen. Gräddsåsen får massor med smak av köttbuljongen. Servera gärna den långbakade karrén med rostade sötpotatisklyftor och picklat äpple.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
200 g skalade rotfrukter (t ex morot, palstenacka, rotselleri)
1 kg fläskkarré i bit (benfri)
3 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
2 tsk salt
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
2 msk smör
2 msk honung
1/2 kruka persilja
3 dl vatten
1 1/2 msk konc kalvfond
1 dl vispgrädde
1 msk majsstärkelse
Till servering
rostad sötpotatis (se länk i steg 6)
picklat äpple med kanel (se länk i steg 6)
hackad persilja
Gör så här
01:00:00
00:45:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per port utan serveringsförslagen sötpotatis, äpple och persilja.
Energi2800 KJ / 668 kCal
Fett45 g
Salt6.6 g
Kolhydrater19 g
Protein47 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
59 stSå otroligt gott! Köttet blev väldigt mört och använde ett tips från kommentarerna att mixa in rotsakerna i såsen. Såsen blev fantastisk god och behövde då inte använda majsstärkelsen eftersom rotfruktena tjocknade till såsen. Rekommenderar detta recept starkt! 🙌
Jonna
Mycket gott!! Vi körde till 82 grader, blev toppen!!
Anja
Så mört och smakrikt köttet blev. Jag tog massor med skivor av morötter, palsternacka runt köttet innan jag ställde in grytan i ugnen.
Inga-maj