Långbakad fläskkarré med gräddsås
En favoritmaträtt bland både barn och vuxna. Fläskkarrén blir mör och saftig av att gå länge i ugnen. Gräddsåsen får massor med smak av köttbuljongen. Servera gärna den långbakade karrén med rostade sötpotatisklyftor och picklat äpple.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018
Ingredienser
Till servering
För alla
Kontrollera innehållet i fonden. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat per port utan serveringsförslagen sötpotatis, äpple och persilja.
Recetet har uppdaterats februari 2023.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Maizena ljus redning är odrygt, men mycket enkelt att reda med. Rekommenderas varmt.
Kurt
2024-04-20Ska locket vara på grytan när den står i ugnen? // Vänligen Gunni
Gunni
2024-02-29Hej Gunni! Precis, locket ska vara på. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-02-29I sista rutan ”Till servering” står det fläskfilé isf fläskkarré.
Lisbeth
2024-01-28Tack Lisbeth för din hökblick! Nu har vi ändrat i receptet! Vänliga hälsningar Margareta
Redaktionen
2024-01-29