En favoritmaträtt bland både barn och vuxna. Fläskkarrén blir mör och saftig av att gå länge i ugnen. Gräddsåsen får massor med smak av köttbuljongen. Servera gärna den långbakade karrén med rostade sötpotatisklyftor och picklat äpple.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018
Kontrollera innehållet i fonden. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat per port utan serveringsförslagen sötpotatis, äpple och persilja.
Recetet har uppdaterats februari 2023.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott! Jag följde receptet förutom att jag inte silade buljongen utan körde med handmixer så att rotsaker och lök fick vara kvar i såsen som blev gudomlig. Vi serverade de föreslagna tillbehören sötpotatisklyftor och picklat äpple och de var mycket goda och passar till. Detta recept kommer vi att göra om!!!
Cecilia
2023-09-30Har lagat detta recept flertalet gånger - är min sambos favorit! :) Går det att komma åt ändringshistoriken/äldre versioner? Skulle vilja laga versionen av receptet som låg uppe när jag gjorde det första gången (för något år sen).
Astrid
2023-06-27Hej Astrid! Vad kul att höra att detta är en favorit hos er. ❤ Här kommer ngredienserna innan justering: 4 vitlöksklyftor 3 tsk torkad rosmarin 2 msk smör (ny) 1 dl kruka persilja 10 dl vatten 3 msk konc kalvfond 2 dl vispgrädde 1 msk majsstärkelse (tidigare ingen mängd). Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-28Steg 4 säger att man ska sätta tillbaka köttet in i ugnen.. hur länge då?
Sara-olivia
2023-05-06