Långbakad fläskkarré med gräddsås

En favoritmaträtt bland både barn och vuxna. Fläskkarrén blir mör och saftig av att gå länge i ugnen. Gräddsåsen får massor med smak av köttbuljongen. Servera gärna den långbakade karrén med rostade sötpotatisklyftor och picklat äpple.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
200 g skalade rotfrukter (t ex morot, palstenacka, rotselleri)
1 kg fläskkarré i bit (benfri)
3 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
2 tsk salt
1/2 tsk grovmalen svartpeppar
2 msk smör
2 msk honung
1/2 kruka persilja
3 dl vatten
1 1/2 msk konc kalvfond
1 dl vispgrädde
1 msk majsstärkelse
Till servering
rostad sötpotatis (se länk i steg 6)
picklat äpple med kanel (se länk i steg 6)
hackad persilja
Gör så här
01:00:00
00:45:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per port utan serveringsförslagen sötpotatis, äpple och persilja.
Energi2800 KJ / 668 kCal
Fett45 g
Salt6.6 g
Kolhydrater19 g
Protein47 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott och även såsen blev god. Tog av vid 75 , så det blev perfekt under tiden som såsen gjordes.
Anders
2025-03-09Gott!! Men tog ur vid 65 grader och lät sen gå lite till enligt receptet medans jag fixa gräddsåsen. Kommer definitivt laga detta igen.
Maija
2025-01-2682 grader känns orimligt högt. Vi bröt vid 65 och det blev saftigt och perfekt.
Göran
2025-01-20