Rödvinsbräserad fläskkarré
Varje kinesisk region har sin egen version av den här rätten där fläskkarré får koka mör i ett smakrikt kinesiskt risvin, stjärnanis, ingefära och kanel. Den östkinesiska varianten är magnifikt mustig och kan med fördel lyfta upp en portion med nudlar.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015
Ingredienser
6 portioner
ca 1 kg fläskkarré i bit
4 salladslökar
5 cm färsk ingefära
1 msk rapsolja
4 msk kinesiskt risvin (shaoxing-vin eller torr sherry)
1 msk konc kalvfond
2 stjärnanis
1 kanelstång
1 1/2 msk kinesisk soja
3 msk strösocker
1 l vatten
1 msk sichuanpeppar (eller 1-2 skivade röda chilifrukter, t ex spansk peppar, för 6 portioner)
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1457 KJ / 348 kCal
Fett21 g
Salt2.06 g
Kolhydrater8 g
Protein30 g
Kommentarer
En helt fantastisk rätt, jag blev varm och lycklig.
Susanne
2018-03-01Disappointing and lacking flavour. Reducing the amount of water so that it only just covers the ingredients would help. It also needs a lot more vegetables, either in the cook or as a side.
Mark
2015-02-08