Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rödvinsbräserad fläskkarré

Varje kinesisk region har sin egen version av den här rätten där fläskkarré får koka mör i ett smakrikt kinesiskt risvin, stjärnanis, ingefära och kanel. Den östkinesiska varianten är magnifikt mustig och kan med fördel lyfta upp en portion med nudlar.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i ca 3 cm tjocka skivor. Skär salladslöken i ca 4 cm stora bitar. Skala och skär ingefäran i tunna skivor. 
  2. Bryn köttet runt om i oljan i en gryta. Tillsätt salladslök och ingefära. Låt bryna med ett par minuter. 
  3. Tillsätt i vin, fond, kryddor, soja, socker och vatten.
  4. Låt småkoka 2–3 timmar, tills köttet är mört. Tillsätt sichuanpeppar eller skivad chili. Smaka av med salt. Koka ytterligare ett par minuter.

För alla

Fri från gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i buljongtärningen.

Ingredienser

Portioner: 6
  • ca 1 kg fläskkarré i bit
  • 4 salladslökar
  • 5 cm färsk ingefära
  • 1 msk rapsolja
  • 4 msk kinesiskt risvin (shaoxing-vin eller torr sherry)
  • 1 msk konc kalvfond
  • 2 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 1 1/2 msk kinesisk soja
  • 3 msk strösocker
  • 1 l vatten
  • 1 msk sichuanpeppar (eller 1-2 skivade röda chilifrukter, t ex spansk peppar, för 6 portioner)
  • salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1457 kJ / 348 kCal