Rödvinsbräserad fläskkarré

Betyg 2.5 av 5.
20 personer har röstat
2
Rödvinsbräserad fläskkarré

Varje kinesisk region har sin egen version av den här rätten där fläskkarré får koka mör i ett smakrikt kinesiskt risvin, stjärnanis, ingefära och kanel. Den östkinesiska varianten är magnifikt mustig och kan med fördel lyfta upp en portion med nudlar.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2015

Rödvinsbräserad fläskkarré

Ingredienser

6 portioner
ca 1 kg  fläskkarré i bit
4   salladslökar
5 cm  färsk ingefära
1 msk  rapsolja
4 msk  kinesiskt risvin (shaoxing-vin eller torr sherry)
1 msk  konc kalvfond
2   stjärnanis
1   kanelstång
1 1/2 msk  kinesisk soja
3 msk  strösocker
1 l  vatten
1 msk  sichuanpeppar (eller 1-2 skivade röda chilifrukter, t ex spansk peppar, för 6 portioner)
salt

För alla

Fri från gluten.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i buljongtärningen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
20 personer har röstat

Kommentarer

En helt fantastisk rätt, jag blev varm och lycklig.

Susanne

2018-03-01

Disappointing and lacking flavour. Reducing the amount of water so that it only just covers the ingredients would help. It also needs a lot more vegetables, either in the cook or as a side.

Mark

2015-02-08

Näringsvärde per portion

Energi1457 KJ / 348 kCal
Fett21 g
Salt2.06 g
Kolhydrater8 g
Protein30 g

Testa liknande recept

Roujiamo - kinesisk hamburgare
Betyg 4.5 av 5.
33 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Syltad pumpa med stjärnanis och sichuanpeppar
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Panerad torskrygg med sötsyrlig pak choi och inlagd svamp
Betyg 3.4 av 5.
34 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Five spice
Betyg 4.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bang bang kyckling
Betyg 4.4 av 5.
54 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Räk- och fläskdumplings ”Siu Mai”
Betyg 3.7 av 5.
27 personer har röstat
Över 60 min att tillaga