Lantterrin med portvin och pistage
En lyxig terrin med färska örter, kycklinglever och portvin. Fläskkarré skuren i små bitar ger terrinen en köttigare och fastare karaktär än en klassisk paté. Förbered gärna och förvara i frysen. Som klippt och skuren på julbordet!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020
Ingredienser
10 portioner
125 g schalottenlök (125 g motsvarar ca 5 st schalottenlökar)
1 vitlöksklyfta
125 g kycklinglever
2 msk smör
700 g fläskfärs
1/2 dl portvin
3 msk konc kalvfond
2 dl vispgrädde
1 msk färsk finhackad mejram
1 msk färsk finhackad timjan (+ ev extra till garnering)
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
200 g benfri fläskkarré
1 dl skalade pistagenötter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1471 KJ / 352 kCal
Fett28 g
Salt2.35 g
Kolhydrater5 g
Protein20 g
Kommentarer
Undrar också hur länge den håller i kylskåpet
Jenny
2020-12-21Hej! Ska prova detta recept, men undrar hur lång hållbarheten är så det går att servera på julafton?
Anna
2020-12-21Skall karrén verkligen vara rå?
Birgitta
2020-12-18