Lantterrin med portvin och pistage

Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat
5
Lantterrin med portvin och pistage

En lyxig terrin med färska örter, kycklinglever och portvin. Fläskkarré skuren i små bitar ger terrinen en köttigare och fastare karaktär än en klassisk paté. Förbered gärna och förvara i frysen. Som klippt och skuren på julbordet!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Lantterrin med portvin och pistage

Ingredienser

10 portioner
125 g schalottenlök (125 g motsvarar ca 5 st schalottenlökar)
1 vitlöksklyfta
125 g kycklinglever
2 msk smör
700 g fläskfärs
1/2 dl portvin
3 msk konc kalvfond
2 dl vispgrädde
1 msk färsk finhackad mejram
1 msk färsk finhackad timjan (+ ev extra till garnering)
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
200 g benfri fläskkarré
1 dl skalade pistagenötter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Undrar också hur länge den håller i kylskåpet

Jenny

2020-12-21

Hej! Ska prova detta recept, men undrar hur lång hållbarheten är så det går att servera på julafton?

Anna

2020-12-21

Skall karrén verkligen vara rå?

Birgitta

2020-12-18

Näringsvärde per portion

Energi1471 KJ / 352 kCal
Fett28 g
Salt2.35 g
Kolhydrater5 g
Protein20 g

Testa liknande recept

Kycklinglevermousse på kronärtskocksbottnar
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lantpaté med pistagenötter
Betyg 3.5 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ugnsbakad leverpastej
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inbakad älgpastej
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklinglevermousse
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Spetsad melon
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga