Lantterrin med portvin och pistage

8
5
Lantterrin med portvin och pistage

En lyxig terrin med färska örter, kycklinglever och portvin. Fläskkarré skuren i små bitar ger terrinen en köttigare och fastare karaktär än en klassisk paté. Förbered gärna och förvara i frysen. Som klippt och skuren på julbordet!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Lantterrin med portvin och pistage

Ingredienser

10 portioner
125 g schalottenlök (125 g motsvarar ca 5 st schalottenlökar)
1 vitlöksklyfta
125 g kycklinglever
2 msk smör
700 g fläskfärs
1/2 dl portvin
3 msk konc kalvfond
2 dl vispgrädde
1 msk färsk finhackad mejram
1 msk färsk finhackad timjan (+ ev extra till garnering)
1 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
200 g benfri fläskkarré
1 dl skalade pistagenötter

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Jenny

2020-12-21

Undrar också hur länge den håller i kylskåpet

Anna

2020-12-21

Hej! Ska prova detta recept, men undrar hur lång hållbarheten är så det går att servera på julafton?

Birgitta

2020-12-18

Skall karrén verkligen vara rå?

Näringsvärde per portion

Energi 1471 KJ / 352 kCal
Fett 28 g
Salt 2.35 g
Kolhydrater 5 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden