Lantterrin med portvin och pistage

7
5
Lantterrin med portvin och pistage

En lyxig terrin med färska örter, kycklinglever och portvin. Fläskkarré skuren i små bitar ger terrinen en köttigare och fastare karaktär än en klassisk paté. Förbered gärna och förvara i frysen. Som klippt och skuren på julbordet!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2020

Lantterrin med portvin och pistage

Ingredienser

10 portioner
125 g
schalottenlök (125 g motsvarar ca 5 st schalottenlökar)
1
vitlöksklyfta
125 g
kycklinglever
2 msk
smör
700 g
fläskfärs
1/2 dl
portvin
3 msk
konc kalvfond
2 dl
vispgrädde
1 msk
färsk finhackad mejram
1 msk
färsk finhackad timjan (+ ev extra till garnering)
1 tsk
salt
1 krm
nymalen svartpeppar
200 g
benfri fläskkarré
1 dl
skalade pistagenötter

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Jenny

2020-12-21

Undrar också hur länge den håller i kylskåpet

Anna

2020-12-21

Hej! Ska prova detta recept, men undrar hur lång hållbarheten är så det går att servera på julafton?

Birgitta

2020-12-18

Skall karrén verkligen vara rå?

Näringsvärde per portion

Energi 1471 KJ / 352 kCal
Fett 28 g
Salt 2.35 g
Kolhydrater 5 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept