Picklat äpple med kanel

3
2
Picklat äpple med kanel

Söta äpplen passar utmärkt att pickla och servera till karré eller en god getost. Här har vi smaksatt dem med kanelstång för extra spännande smak. De picklade äpplena håller länge i kylen om en ren burk används.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018

Picklat äpple med kanel

Ingredienser

ca 8 dl
3 dl
vatten
2 dl
strösocker
1 dl
ättiksprit (12%)
1
kanelstång
500 g
äpplen

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på 1 sats inlagda äppelskivor.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Pepita

2021-01-07

Ska kanelstången ligga med i burken under svalning eller ska den bara koka med i kastrullen?

Ellen

2018-09-15

Hur länge håller detta? Oöppnad respektive öppnad?

Redaktionen ICAse

2018-09-17

Hej Ellen! Om man använder en väl rengjord burk så håller den ca 3-4 veckor oöppnad och 1 vecka öppnad. Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 1217 KJ / 305 kCal
Fett 0 g
Salt 0.01 g
Kolhydrater 69 g
Protein 0 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept