Picklat äpple med kanel
Söta äpplen passar utmärkt att pickla och servera till karré eller en god getost. Här har vi smaksatt dem med kanelstång för extra spännande smak. De picklade äpplena håller länge i kylen om en ren burk används.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018
Ingredienser
ca 8 dl
3 dl vatten
2 dl strösocker
1 dl ättiksprit (12%)
1 kanelstång
500 g äpplen
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per dl
Näringsvärdet är beräknat på 1 sats inlagda äppelskivor.
Energi1217 KJ / 305 kCal
Fett0 g
Salt0.01 g
Kolhydrater69 g
Protein0 g
Kommentarer
Måste lagen täcka alla äppelskivor? I så fall räcker den inte till i mina burkar. /Mari
Mari
2024-09-18Hej Mari! Äpplet kommer att vätska av sig så att lagen täcker äppelna tillslut. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-09-18Angående min kommentar, jag råkade skriva glad i ugnen. Det ska givetvis stå glasburkar;)
Fredrik
2024-01-18Om man ställer in burkarna (glad I ugnen i 100c, ca 30 minuter & kokar locken om dom är i metall,gummiringar likaså i några minuter. Sen häller på den varma lagen över äpplena i dom varma brukarna. Sätt på locken ordentligt o vänd burkarna upp o ner ,låt svalna i rumstemperatur. På detta vis blir det vakuum i burkarna, och hållbarhet en blir avsevärt längre så länge den är oöppnad. Håller sig flera månader om inte längre ;).
Fredrik
2024-01-18