Picklat äpple med kanel
![Picklat äpple med kanel](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_175345/cf_259/picklat_apple_med_kanel.jpg)
Söta äpplen passar utmärkt att pickla och servera till karré eller en god getost. Här har vi smaksatt dem med kanelstång för extra spännande smak. De picklade äpplena håller länge i kylen om en ren burk används.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2018
![Picklat äpple med kanel](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_175345/cf_259/picklat_apple_med_kanel.jpg)
Ingredienser
ca 8 dl
3 dl vatten
2 dl strösocker
1 dl ättiksprit (12%)
1 kanelstång
500 g äpplen
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Näringsvärdet är beräknat på 1 sats inlagda äppelskivor.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1217 KJ / 305 kCal
Fett0 g
Salt0.01 g
Kolhydrater69 g
Protein0 g
Kommentarer
Angående min kommentar, jag råkade skriva glad i ugnen. Det ska givetvis stå glasburkar;)
Fredrik
2024-01-18Om man ställer in burkarna (glad I ugnen i 100c, ca 30 minuter & kokar locken om dom är i metall,gummiringar likaså i några minuter. Sen häller på den varma lagen över äpplena i dom varma brukarna. Sätt på locken ordentligt o vänd burkarna upp o ner ,låt svalna i rumstemperatur. På detta vis blir det vakuum i burkarna, och hållbarhet en blir avsevärt längre så länge den är oöppnad. Håller sig flera månader om inte längre ;).
Fredrik
2024-01-18jag vet inte om jag gjorde något fel men jag tycker det här inte alls är gott.
Deborah
2023-03-19