ÖVER 60 MIN | Medel

Picklat äpple med kanel

Söta äpplen passar utmärkt att pickla och servera till karré eller en god getost. Här har vi smaksatt dem med kanelstång för extra spännande smak. De picklade äpplena håller länge i kylen om en ren burk används.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 8 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten, socker, ättiksprit och kanelstång.
  2. Dela, kärna ur och skiva äpplena tunt. Lägg i en glasburk och häll på den varma ättikslagen. Låt svalna och låt stå i kylen minst 2 timmar.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat på 1 sats inlagda äppelskivor.

Ingredienser

Portioner: ca 8 dl
  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 1 kanelstång
  • 500 g äpplen

Näringsvärde
Per portion

Energi 1217 kJ / 305 kCal