ÖVER 60 MIN | Medel

Krämig pasta med fläskkarré

Sugen på pasta? Laga en krämig pasta med heltstekt fläskkarré och rostad savoykål. Comfort food när det är som godast! Detta recept ingår i Söndagspreppen där du genom lite prepp förbereder grunden till fyra måltider.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2020
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Här sätter du ihop två färdiga recept till ett nytt.

  1. Skär Fänkålskryddad fläskkarré och Honungsrostad savoykål i mindre bitar.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Koka upp grädde, mjölk, senap och fond i en stor stekpanna eller kastrull. Tillsätt kål, fläskkarré och spenat. Låt allt bli varmt under omrörning. Vänd ner den varma pastan. Smaka av med salt och servera med nymalen svartpeppar.

För alla

Kontrollera noga innehållet i varje länkat recept och i fonden.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.



Ingredienser

Portioner: 4
Redan färdigt
  • 1/3 sats fänkålskryddad fläskkarré (se länk i steg 1)
  • 1/4 sats honungsrostad savoykål (se länk i steg 1)
Tillsätt
  • 350 g tagliatelle
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk konc kalvfond
  • 1 påse babyspenat (à 65 g)
  • nymalen salt och svartpeppar