Fajitasplåt
Fajitas på en plåt! Tillaga kryddig fläskkarré, paprika, rödlök, svarta bönor och ananas på en plåt i ugnen och servera sedan med klassiska tillbehör som tortillabröd, ost och crème fraiche.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024
Ingredienser
4 portioner
300 g fläskkarré
2 vitlöksklyftor
2 msk chipotlepaste
1 msk kyckling- eller kalvfond
2 tsk malen spiskummin
1 tsk paprikapulver
2 tsk rödvinsvinäger
1 förp skivad ananas (à ca 200 g)
1 stor rödlök (à ca 140 g)
2 paprikor (gärna röd och grön)
1 förp kokta svarta bönor (à ca 380 g)
2 msk olivolja
1 tsk salt
Till servering
tortillabröd
färsk koriander
riven ost
crème fraiche
För alla
Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1319 KJ / 315 kCal
Fett16 g
Salt4 g
Kolhydrater20 g
Protein20 g
Kommentarer
Jättegott! Vi testade att köra med halloumi, funkade utmärkt. Likaså med kyckling istället för karré. Hade heller inte chipotlepasta hemma så tog lite Srirachasås istället.
Cecilia
2024-05-09Ska köttet ligga i marinaden en stund innan?
Susanna
2024-04-21Hej Susanna! Det behövs inte. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-04-22Gott och smidigt!
Therese
2024-04-20