Örtkryddad lammstek med chèvre | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Örtkryddad lammstek med chèvre

Ett utsökt recept på örtkryddad lammstek med smakrik chèvre. Servera gärna köttet med små potatisar och krispiga primörer. Lammsteken passar utmärkt till fest eller högtider som påsk och midsommar!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Örtkryddad lammstek med chèvre: Gnid in steken med olivolja. Skala och skär vitlöksklyftorna i smala strimlor. Stick med en vass kniv i steken och peta in vitlöksbitarna. Gnid in med salt, peppar och rosmarin.
  3. Lägg in osten i mitten av steken och bind ihop med steksnöre eller ännu hellre ett nät.
  4. Sätt in steken mitt i ugnen i ca 1 1/2 timme. Om du använder stektermometer ska innertemperaturen visa 65-70°C beroende på om du vill ha den rosa eller genomstekt.
  5. Linda in köttet i smörpapper och låt det ligga och vila ca 30 minuter före servering.
  6. Potatis: Ugnsrosta den tvättade och torkade potatisen, med olivolja, salt och rosmarinskvistar på i ca 40 minuter i en ugnssäker form.

Tips

Gott att servera en grönsallad eller nykokt sparris vid sidan om lammet.

Ingredienser

Portioner: 4
Örtkryddad lammstek med chèvre
  • 1 1/2 kg urbenad lammstek
  • 2 msk olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • några kvistar färsk rosmarin eller torkad rosmarin (några kvistar motsvarar ca 1 msk torkad)
  • några kvistar färsk salvia eller torkad salvia (några kvistar motsvarar ca 1 msk torkad)
  • 300 g chèvre (fransk getost)
  • 1 krm havssalt
  • 1 krm svartpeppar
Potatis
  • små fina potatisar
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk grovsalt
  • 1/2 kruka färsk rosmarin
Lägg till i inköpslistan