Örtkryddad lammstek med chèvre
Ett utsökt recept på örtkryddad lammstek med smakrik chèvre. Servera gärna köttet med små potatisar och krispiga primörer. Lammsteken passar utmärkt till fest eller högtider som påsk och midsommar!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2002
Ingredienser
4 portioner
Örtkryddad lammstek med chèvre
1 1/2 kg urbenad lammstek
2 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
några kvistar färsk rosmarin eller torkad rosmarin (några kvistar motsvarar ca 1 msk torkad)
några kvistar färsk salvia eller torkad salvia (några kvistar motsvarar ca 1 msk torkad)
300 g chèvre (fransk getost)
1 krm havssalt
1 krm svartpeppar
Potatis
små fina potatisar
1 msk olivolja
1 msk grovsalt
1/2 kruka färsk rosmarin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Supergott - kommer lagas nästa påsk med!
Malin
2007-04-08Mycket gott. Lätt att göra. Nästa gång kommer jag att ta mindre mängd ost eftersom det mesta rann ut. Å andra sidan blev det stommen till en smarrig sås som vi gjorde genom att sila skyn, koka ihop den litet, späda med kaffegrädde och reda med lite majsena samt slutligen tillsätta kinesisk soya.
Marie
2006-04-20