Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Färskostrullar med honung och frukt

Till efterrätt eller som tillbehör till buffén, dessa färskostrullar gör sig hemma överallt med sin söta smak av honung och kanel som bryts av med lite citron. Färskostrullarna bygger du upp av filodeg som fylls med den smaksatta färskosten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg ut filodegen att tina på en arbetsbänken, ca 5 min.
  2. Blanda färskosten med honung, citronskal och kanel. Fördela osten på filodegen och vik ihop till små rullar.
  3. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och pensla med oljan. Grädda mitt i ugnen i 225°C, ca 10 min.
  4. Skala, kärna ur och skär melonen i bitar. Skölj, kärna ur och skär persikorna eller nektarinerna i klyftor. Fördela frukten på tallrikar och lägg på filorullarna.
  5. Garnera med en kvist mynta och servera.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 stora ark filodeg (ca 30x30 cm)
  • 100 g naturell färskost
  • 2 1/2 msk honung
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1/2 tsk mald kanel
Pensling
  • 1 msk olja
Servering
  • 1 klyfta honungsmelon (1 klyfta motsvarar ca 400 g)
  • 2 persikor eller nektariner
  • 4 myntakvistar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?