Syriansk dobo – Lammstek med bulgur
Sugen på lamm till middag? Testa dobo! En härlig, vitlöksdoftande lammstek med syrianska vibbar, serveras med bulgur och berberis – en sorts torkade vildlingon med frisk och syrlig smak.
Ingredienser
6 portioner
Lammstek
10 vitlöksklyftor
1 msk salt
1 tsk mald svartpeppar
1 tsk mald kryddpeppar
1 tsk paprikapulver
2 tsk torkad mynta
1/2 tsk pulbiber eller chiliflakes
1 lammstek med ben (à ca 4 kg)
2 msk olivolja
3 dl vatten
1 tsk hel kryddpeppar
3 msk tomatpuré
1 grönsaksbuljongtärning
Bulgur
2 msk tomatpuré
1 msk olivolja
4 dl vatten
1/2 tsk salt
3 dl bulgur med rostade nudlar
1 dl berberis (vildlingon)
1 dl grovhackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3962 KJ / 947 kCal
Fett48 g
Salt5.56 g
Kolhydrater32 g
Protein92 g
Kommentar
Ska det verkligen vara 4kg kött som det står i receptet blir ju nästan ett kilo per person då??
Julia
2024-03-14