Syriansk dobo – Lammstek med bulgur

86
0
Syriansk dobo – Lammstek med bulgur

Sugen på lamm till middag? Testa dobo! En härlig, vitlöksdoftande lammstek med syrianska vibbar, serveras med bulgur och berberis – en sorts torkade vildlingon med frisk och syrlig smak.

Skriv ut
Syriansk dobo – Lammstek med bulgur

Ingredienser

6 portioner

Lammstek

10
vitlöksklyftor
1 msk
salt
1 tsk
mald svartpeppar
1 tsk
mald kryddpeppar
1 tsk
paprikapulver
2 tsk
torkad mynta
1/2 tsk
pulbiber eller chiliflakes
1
lammstek med ben (à ca 4 kg)
2 msk
olivolja
3 dl
vatten
1 tsk
hel kryddpeppar
3 msk
tomatpuré
1
grönsaksbuljongtärning

Bulgur

2 msk
tomatpuré
1 msk
olivolja
4 dl
vatten
1/2 tsk
salt
3 dl
bulgur med rostade nudlar
1 dl
berberis (vildlingon)
1 dl
grovhackad persilja

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut bulgur/nudlar mot glutenfri couscous.
Gör äggfri: byt ut bulgur/nudlar mot enbart bulgur.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

86

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3962 KJ / 947 kCal
Fett 48 g
Salt 5.56 g
Kolhydrater 32 g
Protein 92 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept