Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Halloumisallad med honungsdressing

Halloumisallad med honungsdressing är en ljuvlig sallad som går snabbt att förbereda. Mycket uppskattad som förrätt både sommar och vinter eller så kan salladen serveras med bröd och andra smårätter.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ingredienserna till dressingen. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan.
  2. Skär äpplet i tunna skivor. Lägg salladsbladen direkt på tallrikarna.
  3. Skär halloumiosten i 4 tjocka skivor (för 4 port). Stek ostskivorna i olivolja, helst i en plastbelagd stekpanna, tills den fått en gyllenbrun färg.
  4. Lägg äppelskivorna, halloumiosten och cashewnötterna på salladsbädden. Häll över dressing och servera.

För alla

Innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår.
Ändra till mjölkfritt: uteslut halloumiosten och använd i stället stekt eller grillad tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 grönt äpple
  • 200 g sallad av olika sorter
  • 250 g halloumiost
  • 1 msk olivolja
  • 50 g cashewnötter
Dressing
  • 1 msk honung
  • 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 dl olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?