Briam med kyckling

39
8
Briam med kyckling

Briam med kyckling, en medelhavsinspirerad rätt med potatis, zucchini och aubergine i grunden med marinerade kycklingklubbor till. Grönsakerna och potatisen ger du smak av vitlök och oregano i ugnen medan kycklingens marinad präglas av citron. Gott!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2004

Briam med kyckling

Ingredienser

4 portioner
4 stora potatisar
1 - 2 gula lökar
2 små zucchini
1 aubergine
4 stora tomater
3 - 4 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
havssalt
svartpeppar
ca 2 msk färsk oregano och basilika
4 kycklingklubbor

Marinad

2 msk olivolja
juice från 1 citron
2 tsk oregano
2 tsk havssalt
1/2 tsk svartpeppar

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Använd kycklingfiléer utan skinn/ben
kan de först brynas i stekpanna innan de
läggs på grönsaksbädden så de får fin färg.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer

Siv

2006-11-12

Jättegott! Maken fick associationer till en restaurang i Grekland! Kanske att en kycklingklubba är i minsta laget. Nästa gång provar jag med kycklingfile.

Teija

2006-04-18

Hur gott som helst! Vi tog oss friheten att ta bort auberginen och zucchinin. Istället lade vi i 3 stora morötter och 2 palsternackor (precis som Ingrid Söderman hade gjort). Tomaten lade vi till samtidigt med kycklingen för att den inte skulle bli allt för smaklös.

Cristina

2005-10-23

Jätte gott! och enkel!