Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Briam med kyckling

Briam med kyckling, en medelhavsinspirerad rätt med potatis, zucchini och aubergine i grunden med marinerade kycklingklubbor till. Grönsakerna och potatisen ger du smak av vitlök och oregano i ugnen medan kycklingens marinad präglas av citron. Gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Marinad: Blanda alla ingredienserna och häll i dubbla plastpåsar. Lägg i kycklingen och låt ligga i kylskåpet en eller ett par timmar. Vänd då och då.
  3. Skala och skiva potatis, lök, zucchini och aubergine. Skär tomaterna i bitar. Varva allt i en långpanna. Pressa över vitlöken. Ringla över olivolja och krydda. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter.
  4. Lägg den marinerade kycklingen ovanpå grönsaksbädden. Tillaga i ytterligare ca 20 minuter mitt i ugnen tills kycklingen är genomstekt.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Använd kycklingfiléer utan skinn/ben
kan de först brynas i stekpanna innan de
läggs på grönsaksbädden så de får fin färg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 stora potatisar
  • 2 gula lökar
  • 2 små zucchini
  • 1 aubergine
  • 4 stora tomater
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • havssalt
  • svartpeppar
  • ca 2 msk färsk oregano och basilika
  • 4 kycklingklubbor
Marinad
  • 2 msk olivolja
  • juice från 1 citron
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk havssalt
  • 1/2 tsk svartpeppar
Lägg till i inköpslistan