Briam med kyckling
Briam med kyckling, en medelhavsinspirerad rätt med potatis, zucchini och aubergine i grunden med marinerade kycklingklubbor till. Grönsakerna och potatisen ger du smak av vitlök och oregano i ugnen medan kycklingens marinad präglas av citron. Gott!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2004
Ingredienser
4 portioner
4 stora potatisar
1 - 2 gula lökar
2 små zucchini
1 aubergine
4 stora tomater
3 - 4 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
havssalt
svartpeppar
ca 2 msk färsk oregano och basilika
4 kycklingklubbor
Marinad
2 msk olivolja
juice från 1 citron
2 tsk oregano
2 tsk havssalt
1/2 tsk svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott! Maken fick associationer till en restaurang i Grekland! Kanske att en kycklingklubba är i minsta laget. Nästa gång provar jag med kycklingfile.
Siv
2006-11-12Hur gott som helst! Vi tog oss friheten att ta bort auberginen och zucchinin. Istället lade vi i 3 stora morötter och 2 palsternackor (precis som Ingrid Söderman hade gjort). Tomaten lade vi till samtidigt med kycklingen för att den inte skulle bli allt för smaklös.
Teija
2006-04-18Jätte gott! och enkel!
Cristina
2005-10-23