Briam med kyckling

Betyg 3.6 av 5.
40 personer har röstat
8
Briam med kyckling

Briam med kyckling, en medelhavsinspirerad rätt med potatis, zucchini och aubergine i grunden med marinerade kycklingklubbor till. Grönsakerna och potatisen ger du smak av vitlök och oregano i ugnen medan kycklingens marinad präglas av citron. Gott!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2004

Briam med kyckling

Ingredienser

4 portioner
4 stora potatisar
1 - 2 gula lökar
2 små zucchini
1 aubergine
4 stora tomater
3 - 4 vitlöksklyftor
1 dl olivolja
havssalt
svartpeppar
ca 2 msk färsk oregano och basilika
4 kycklingklubbor

Marinad

2 msk olivolja
juice från 1 citron
2 tsk oregano
2 tsk havssalt
1/2 tsk svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
40 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott! Maken fick associationer till en restaurang i Grekland! Kanske att en kycklingklubba är i minsta laget. Nästa gång provar jag med kycklingfile.

Siv

2006-11-12

Hur gott som helst! Vi tog oss friheten att ta bort auberginen och zucchinin. Istället lade vi i 3 stora morötter och 2 palsternackor (precis som Ingrid Söderman hade gjort). Tomaten lade vi till samtidigt med kycklingen för att den inte skulle bli allt för smaklös.

Teija

2006-04-18

Jätte gott! och enkel!

Cristina

2005-10-23

Testa liknande recept

Ginger beer chicken
Betyg 2.6 av 5.
136 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kyckling- och auberginegryta
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Asiatiska klubbor med jordnötssås
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Jerkmarinerade kycklingklubbor med molesås
Betyg 2.3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Oliv- och örtfyllda kycklingklubbor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Christers citronkyckling
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga