Lammgryta

39
6
Lammgryta

Vällagad lammgryta med lök och morötter som har en smakrik mustig karaktär. Servera med pasta eller kokt potatis och ha med fördel sardellaioli till, vilket förhöjer smakupplevelsen ytterligare.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005

Lammgryta

Ingredienser

6 portioner
800 g benfritt lammkött t ex stek i grytbitar
250 g färsk steklök
2 msk olivolja
2 pkt krossad tomat (à 500 g)
2 msk konc köttfond och vinfond
2 lagerblad
2 morötter
salt
nymalen svartpeppar
3 msk bladpersilja till dekoration

För alla

Lammgrytan är fri från gluten och ägg om grytan serveras med pasta och tillbehör som passar.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i fonden.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer

Maria

2022-01-15

Med gremolata till är den kanongod!

Anders

2012-04-29

Med 2tsk Sambal oelek i, blir det sting i grytan.

Leif

2011-05-01

Det var enkelt och jättegott !!! ska lagas mera...

Näringsvärde per portion

Energi 2720 KJ / 650 kCal
Fett 22 g
Läs mer om näringsvärden