Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Lammgryta

(142)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Vällagad lammgryta med lök och morötter som har en smakrik mustig karaktär. Servera med pasta eller kokt potatis och ha med fördel sardellaioli till, vilket förhöjer smakupplevelsen ytterligare.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2005
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 6
  • 800 g benfritt lammkött t ex stek i grytbitar
  • 250 g färsk steklökar
  • 2 msk olivolja
  • 2 pkt krossade tomater (à 500 g)
  • 2 msk konc köttfond och vinfond
  • 2 lagerblad
  • 2 morötter
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • 3 msk bladpersilja till dekoration
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg steklöken i en skål med kallt vatten så går det lättare att skala sedan.
  2. Hetta upp olivoljan och bryn köttet runt om i omgångar.
  3. Tillsätt tomater, fond och lagerblad. Låt det småkoka under lock i ca 25 minuter.
  4. Skala under tiden smålöken och skala och skär morötterna i grova slantar.
  5. Tillsätt lök och morotsslantar och låt det koka ytterligare 20 minuter tills köttet känns mört.
  6. Smaka av med salt och peppar och dekorera med bladpersilja. Servera med pasta och Sardellaioli eller Gremolata.

För alla

Lammgrytan är fri från gluten och ägg om grytan serveras med pasta och tillbehör som passar.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i fonden.

Näringsvärde
Per portion

Fett: 22 g
Energi
2720 kJ / 650 kCal
Läs mer om näringsvärden