Lammgryta

Betyg 2.5 av 5.
39 personer har röstat
6
Lammgryta

Vällagad lammgryta med lök och morötter som har en smakrik mustig karaktär. Servera med pasta eller kokt potatis och ha med fördel sardellaioli till, vilket förhöjer smakupplevelsen ytterligare.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005

Lammgryta

Ingredienser

6 portioner
800 g  benfritt lammkött t ex stek i grytbitar
250 g  färsk steklök
2 msk  olivolja
2   pkt krossad tomat (à 500 g)
2 msk  konc köttfond och vinfond
2   lagerblad
2   morötter
salt
nymalen svartpeppar
3 msk  bladpersilja till dekoration

För alla

Lammgrytan är fri från gluten och ägg om grytan serveras med pasta och tillbehör som passar.
Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i fonden.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
39 personer har röstat

Kommentarer

Med gremolata till är den kanongod!

Maria

2022-01-15

Med 2tsk Sambal oelek i, blir det sting i grytan.

Anders

2012-04-29

Det var enkelt och jättegott !!! ska lagas mera...

Leif

2011-05-01

Näringsvärde per portion

Energi2720 KJ / 650 kCal
Fett22 g

Testa liknande recept

Lammgryta från Berlin
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lammfrikassé med kapris och russin
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rogan Josh - indisk lammgryta
Betyg 3 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Giouvetsi – risonigratäng med grytbitar
Betyg 4.4 av 5.
53 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Irländsk gryta
Betyg 2 av 5.
25 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Persisk lamm- och spenatgryta
Betyg 3.7 av 5.
58 personer har röstat
Över 60 min att tillaga