Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Irländsk gryta

Mustig irländsk köttgryta med lamm. I grytan har du, förutom kött, rotsaker som morötter, kålrot, palsternacka och potatis. Den irländska grytan serverar du med bladpersilja och bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär lammköttet i bitar. Bryn dem i olja. Tillsätt öl. Koka ca 20 minuter.
  2. Skala morötter, kålrot, palsternacka och potatisar och skär i stora bitar. Lägg detta i grytan.
  3. Krydda med rosmarin, salt, svartpepparkorn, lagerblad och fortsätt koka tills rotfrukterna är klara och köttet mört.
  4. Servera med bladpersilja och bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg lammkött från bringa, bog eller rygg
  • 1 1/2 msk olja
  • 3 dl öl
  • 2 morötter
  • 150 g kålrot
  • 1 palsternacka
  • 5 potatisar
  • 1 tsk salt
  • 5 svartpepparkorn
  • 1 tsk rosmarin
  • 2 lagerblad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?