Irländsk gryta

Mustig irländsk köttgryta med lamm. I grytan har du, förutom kött, rotsaker som morötter, kålrot, palsternacka och potatis. Den irländska grytan serverar du med bladpersilja och bröd.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 1996

Ingredienser
4 portioner
1 kg lammkött från bringa, bog eller rygg
1 - 1 1/2 msk olja
3 dl öl
2 morötter
150 g kålrot
1 palsternacka
4 - 5 potatisar
1 tsk salt
3 - 5 svartpepparkorn
1 tsk rosmarin
2 lagerblad
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentar
Mycket gott traditionell irländsk rätt. Själv byter jag ut kålrot mot purjolök plus 300g brunar lök. Traditionellt kokar man potatisen i en annan skål och häller över grytan. Timjan och oregano funkar bra också. Allt i allt, MUMS MUMS!
Hamish
2012-10-03