Irländsk gryta

Betyg 2 av 5.
25 personer har röstat
1
Irländsk gryta

Mustig irländsk köttgryta med lamm. I grytan har du, förutom kött, rotsaker som morötter, kålrot, palsternacka och potatis. Den irländska grytan serverar du med bladpersilja och bröd.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 1996

Irländsk gryta

Ingredienser

4 portioner
1 kg  lammkött från bringa, bog eller rygg
1 - 1 1/2 msk  olja
3 dl  öl
2   morötter
150 g  kålrot
1   palsternacka
4 - 5   potatisar
1 tsk  salt
3 - 5   svartpepparkorn
1 tsk  rosmarin
2   lagerblad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
25 personer har röstat

Kommentar

Mycket gott traditionell irländsk rätt. Själv byter jag ut kålrot mot purjolök plus 300g brunar lök. Traditionellt kokar man potatisen i en annan skål och häller över grytan. Timjan och oregano funkar bra också. Allt i allt, MUMS MUMS!

Hamish

2012-10-03

Testa liknande recept

Lammgryta från Berlin
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pot-au-feu på kyckling
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammgryta
Betyg 2.5 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gotländsk lammgryta
Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammgryta med plommon och lime
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rogan Josh - indisk lammgryta
Betyg 3 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga