Sardellaioli

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
0
Sardellaioli

Denna utsökt goda sardellaioli är en kall sås, idealisk såväl till vardags- som till festrätter. Aioli betyder vitlöksolja, och vitlök och olja är två huvudingredienser, men genom att tillsätta äggula får aiolin sin härligt krämiga konsistens.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005

Sardellaioli

Ingredienser

6 portioner
3 äggula
1/2 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1/2 krm nymalen svartpeppar
3 dl rapsolja
1 - 2 vitlöksklyftor
3 sardellfiléer
1 tsk rivet citronskal

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Rapsaioli
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad caesarsallad
Betyg 3.3 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pumpaaioli med rosmarin
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Drumsticks med chipotleaioli och grillade grönsaker
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Jordärtskocksaioli
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Egen majonnäs
Betyg 3.1 av 5.
39 personer har röstat
Under 15 min att tillaga