Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Sardellaioli

Denna utsökt goda sardellaioli är en kall sås, idealisk såväl till vardags- som till festrätter. Aioli betyder vitlöksolja, och vitlök och olja är två huvudingredienser, men genom att tillsätta äggula får aiolin sin härligt krämiga konsistens.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa äggulor med vinäger, senap, salt och peppar eller mixa i matberedare eller med stavmixer.
  2. Fortsätt vispa krafigt eller mixa medan du tillsätter oljan, först droppvis, sedan i en tunn stråle tills majonnäsen är tjock.
  3. Pressa i vitlök. Finhacka sardellerna och tillsätt dem och citronskalet.

För alla

Fri från gluten och mjölk. Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 äggula
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 krm nymalen svartpeppar
  • 3 dl rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 sardellfiléer
  • 1 tsk rivet citronskal
Lägg till i inköpslistan