Sardellaioli

4
0
Sardellaioli

Denna utsökt goda sardellaioli är en kall sås, idealisk såväl till vardags- som till festrätter. Aioli betyder vitlöksolja, och vitlök och olja är två huvudingredienser, men genom att tillsätta äggula får aiolin sin härligt krämiga konsistens.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005

Sardellaioli

Ingredienser

6 portioner
3 äggula
1/2 msk vitvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1/2 krm nymalen svartpeppar
3 dl rapsolja
1 - 2 vitlöksklyftor
3 sardellfiléer
1 tsk rivet citronskal

För alla

Fri från gluten och mjölk. Innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Testa liknande recept

Lime- och chiliaioli
Aioli
Rapsaioli
Snabb aioli
Vegansk aioli