Lammfrikassé med kapris och russin

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
0
Lammfrikassé med kapris och russin

Lammfrikassé med kapris och russin är en härligt smakrik gryta av lammkött, morötter, purjolök och lök. Lammgrytans goda smak kommer från kryddor som muskot, russin och kapris.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005

Lammfrikassé med kapris och russin

Ingredienser

6 portioner
1 1/2 kg  lammkött utan ben (stek eller bog)
ca 1 1/2 l  vatten
1   morot
1   liten purjolök
1   gul lök
1   lagerblad
10   vitpepparkorn
1   kvist färsk timjan
salt

Smaksättning

100 g  förvällda russin (100 g motsvarar ca 2 dl)
4 msk  kapris
1 krm  mald muskot
1 dl  vitt vin
salt
peppar från kvarn
ev 3 msk  majsstärkelse om det behöver redas

Till servering

färsk lök
blomkål
spetskål eller andra goda grönsaker
bladpersilja

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1600 KJ / 380 kCal
Fett42 g

Testa liknande recept

Gotländsk lammgryta
Betyg 4 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammgryta från Berlin
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rogan Josh - indisk lammgryta
Betyg 3 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Mild lammcurry
Betyg 2.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammsylta
Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lammrackabajsare
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga