Lammfrikassé med kapris och russin
Lammfrikassé med kapris och russin är en härligt smakrik gryta av lammkött, morötter, purjolök och lök. Lammgrytans goda smak kommer från kryddor som muskot, russin och kapris.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005
Ingredienser
6 portioner
1 1/2 kg lammkött utan ben (stek eller bog)
ca 1 1/2 l vatten
1 morot
1 liten purjolök
1 gul lök
1 lagerblad
10 vitpepparkorn
1 kvist färsk timjan
salt
Smaksättning
100 g förvällda russin (100 g motsvarar ca 2 dl)
4 msk kapris
1 krm mald muskot
1 dl vitt vin
salt
peppar från kvarn
ev 3 msk majsstärkelse om det behöver redas
Till servering
färsk lök
blomkål
spetskål eller andra goda grönsaker
bladpersilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1600 KJ / 380 kCal
Fett42 g
Kommentarer