Lammfrikassé med kapris och russin

Betyg 3 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Lammfrikassé med kapris och russin

Lammfrikassé med kapris och russin är en härligt smakrik gryta av lammkött, morötter, purjolök och lök. Lammgrytans goda smak kommer från kryddor som muskot, russin och kapris.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2005

Lammfrikassé med kapris och russin

Ingredienser

6 portioner
1 1/2 kg lammkött utan ben (stek eller bog)
ca 1 1/2 l vatten
1 morot
1 liten purjolök
1 gul lök
1 lagerblad
10 vitpepparkorn
1 kvist färsk timjan
salt

Smaksättning

100 g förvällda russin (100 g motsvarar ca 2 dl)
4 msk kapris
1 krm mald muskot
1 dl vitt vin
salt
peppar från kvarn
ev 3 msk majsstärkelse om det behöver redas

Till servering

färsk lök
blomkål
spetskål eller andra goda grönsaker
bladpersilja

Gör så här

00:40:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1600 KJ / 380 kCal
Fett42 g

Testa liknande recept

Gotländsk lammgryta
Betyg 4 av 5.14 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lammgryta från Berlin
Betyg 3.5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Rogan Josh - indisk lammgryta
Betyg 3 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Mild lammcurry
Betyg 2.6 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Persisk lamm- och spenatgryta
Betyg 3.8 av 5.59 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Lammrackabajsare
Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad