Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lammfrikassé med kapris och russin

Lammfrikassé med kapris och russin är en härligt smakrik gryta av lammkött, morötter, purjolök och lök. Lammgrytans goda smak kommer från kryddor som muskot, russin och kapris.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Putsa lammet och skär i 2 -3 cm stora bitar (för 6 port). Koka upp vatten i en vid kastrull. Lägg i lammbitarna (vattnet ska täcka), låt koka upp och skumma väl.
  2. Skala/ansa grönsakerna, skär i bitar och lägg i kastrullen samt kryddor och salt. Låt koka tills köttet är mört, 40-60 minuter. Känn med en gaffel.
  3. Ta upp köttet och håll det varmt. Sila buljongen i en kastrull, mät till ca 8 dl (för 6 port)in, kapris , ingefära, muskotblomma samt det vita vinet. Koka ihop en kort stund.
  4. Smaka av med salt och peppar. Red ev med majsstärkelse utrörd i kallt vatten så att såsen blir simmig. Lägg i lammköttet. Servera gärna grönsaker till och strö hackad bladpersilja över.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 1/2 kg lammkött utan ben (stek eller bog)
  • ca 1 1/2 l vatten
  • 1 morot
  • 1 liten purjolök
  • 1 gul lök
  • 1 lagerblad
  • 10 vitpepparkorn
  • 1 kvist färsk timjan
  • salt
Smaksättning
  • 100 g förvällda russin (100 g motsvarar ca 2 dl)
  • 4 msk kapris
  • 1 krm mald muskot
  • 1 dl vitt vin
  • salt
  • peppar från kvarn
  • ev 3 msk maizena majsstärkelse om det behöver redas
Till servering
  • färsk lök
  • blomkål
  • spetskål eller andra goda grönsaker
  • bladpersilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1600 kJ / 380 kCal
Fett: 42 g
Läs mer om näringsvärden