Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Lammgryta från Berlin

Smakrik lammgryta från Berlin som innehåller ingredienser som läcker lammbog, selleri, soltorkade tomater och rikligt med smakrik buljong. Lammgrytan serveras med klyftpotatis och en blandad sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär lammköttet i portionsbitar. Bryn köttet med ben i smält margarin eller smör, gärna i en liten stekgryta.
  2. Skala och skär rödlökar i tunna klyftor. Lägg ner dem i grytan och låt fräsa med.
  3. Skär sellerin i 1/2 cm-bitar. Låt dem fräsa med i grytan.
  4. Tillsätt buljong, salt och peppar. Låt grytan småkoka i ca 25 minuter.
  5. Smaka av med balsamvinäger och strimlade soltorkade tomater.
  6. Till servering: Servera med basilikablad över och klyftpotatis. Ev också en blandad grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg lammkött (bog)
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 1/2 rödlökar
  • 4 stjälkar selleri
  • 5 dl buljong (tärning + vatten)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 7 strimlade soltorkade tomater
Till servering
  • basilikablad
  • klyftpotatis
  • ev grönsallad
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer