Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lammfärsjärpe med turkisk yoghurtdipp

Lammfärsjärpar som kryddats med vitlök och sambal oelek serveras med ris och sval yoghurt med dill.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 15, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina sparrisen.
  2. Koka ris eller gryn enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Lägg färsen i en bunke, pressa i vitlöken och rör i sambal oelek, salt och vatten.
  4. Forma färsen till järpar (avlånga köttbullar) och stek dem i olja i en panna ca 4 minuter på varje sida.
  5. Blanda yoghurt med dillen (spar lite till gurkan) och pressa i vitlöken. Smaka av med salt och peppar.
  6. Skala, dela och kärna ur gurkan. Skär den i tärningar och vänd runt med dill, smaka av med salt och peppar.
  7. Dela sparrisen på längden och blanda den med salladen och gurkan.
  8. Servera järparna med gurksallad, yoghurt och ris eller gryn.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g sparris
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 500 g lammfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk sambal oelek
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl vatten
  • 1 msk olja
  • 2 dl matyoghurt (10%)
  • 3 msk dill
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 1 gurka
  • 100 g Mini familjesallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2716 kJ / 649 kCal