Lammfärsjärpe med turkisk yoghurtdipp

Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat
6
Lammfärsjärpe med turkisk yoghurtdipp

Lammfärsjärpar som kryddats med vitlök och sambal oelek serveras med ris och sval yoghurt med dill.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2012

Lammfärsjärpe med turkisk yoghurtdipp

Ingredienser

4 portioner
100 g  sparris
4   port ris eller annat gryn
500 g  lammfärs
1   vitlöksklyfta
2 tsk  sambal oelek
1 tsk  salt
1/2 dl  vatten
1 msk  olja
2 dl  matyoghurt (10%)
3 msk  dill
1   vitlöksklyfta
salt och peppar
1   gurka
100 g  Mini familjesallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Gott! Vi har gjort den flera gånger!

Joakim

2014-03-16

Järparna var lite för smakfattiga, men det är enkelt löst genom att ha i en till vitlöksklyfta och mer sambal oelek så får man liter mer sting på rätten.

Anna

2013-01-15

Supergott!! Kommer definitivt lagas igen! (usanna hill kanske skulle hoppa över att tillaga lammfärsjärpar om man inte gillar lamm ;) ett tips bara!)

Eva

2012-05-01

Näringsvärde per portion

Energi2716 KJ / 649 kCal
Fett24.7 g
Kolhydrater69 g
Protein33.8 g

Testa liknande recept

Köftebullar
Betyg 2.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammkebaber med feta- och paprikasallad
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Köttfärsjärpar med tomatsås och farfalle
Betyg 3.4 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammfärsjärpar med glaserade lökar
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Örtiga färsjärpar med apelsinsallad i pitabröd
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Aubergine med lamm, pinje och parmesan
Betyg 3.7 av 5.
61 personer har röstat
Under 60 min att tillaga