Lammfärsjärpe med turkisk yoghurtdipp
Lammfärsjärpar som kryddats med vitlök och sambal oelek serveras med ris och sval yoghurt med dill.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2012
Ingredienser
4 portioner
100 g sparris
4 port ris eller annat gryn
500 g lammfärs
1 vitlöksklyfta
2 tsk sambal oelek
1 tsk salt
1/2 dl vatten
1 msk olja
2 dl matyoghurt (10%)
3 msk dill
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
1 gurka
100 g Mini familjesallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2716 KJ / 649 kCal
Fett24.7 g
Kolhydrater69 g
Protein33.8 g
Kommentarer
Gott! Vi har gjort den flera gånger!
Joakim
2014-03-16Järparna var lite för smakfattiga, men det är enkelt löst genom att ha i en till vitlöksklyfta och mer sambal oelek så får man liter mer sting på rätten.
Anna
2013-01-15Supergott!! Kommer definitivt lagas igen! (usanna hill kanske skulle hoppa över att tillaga lammfärsjärpar om man inte gillar lamm ;) ett tips bara!)
Eva
2012-05-01