Lammfärsjärpe med turkisk yoghurtdipp

11
6
Lammfärsjärpe med turkisk yoghurtdipp

Lammfärsjärpar som kryddats med vitlök och sambal oelek serveras med ris och sval yoghurt med dill.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2012

Lammfärsjärpe med turkisk yoghurtdipp

Ingredienser

4 portioner
100 g sparris
4 port ris eller annat gryn
500 g lammfärs
1 vitlöksklyfta
2 tsk sambal oelek
1 tsk salt
1/2 dl vatten
1 msk olja
2 dl matyoghurt (10%)
3 msk dill
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
1 gurka
100 g Mini familjesallad

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Joakim

2014-03-16

Gott! Vi har gjort den flera gånger!

Anna

2013-01-15

Järparna var lite för smakfattiga, men det är enkelt löst genom att ha i en till vitlöksklyfta och mer sambal oelek så får man liter mer sting på rätten.

Eva

2012-05-01

Supergott!! Kommer definitivt lagas igen! (usanna hill kanske skulle hoppa över att tillaga lammfärsjärpar om man inte gillar lamm ;) ett tips bara!)

Näringsvärde per portion

Energi 2716 KJ / 649 kCal
Fett 24.7 g
Kolhydrater 69 g
Protein 33.8 g
Läs mer om näringsvärden