Aubergine med lamm, pinje och parmesan

Betyg 3.7 av 5.
61 personer har röstat
5
Aubergine med lamm, pinje och parmesan

Aubergine är verkligen en grönsak som vinner på att tillagas i ugn med en god olivolja. Här fylls den mjuka auberginen med en tomatbaserad lammfärsröra med orientalisk smak av muskot och spiskummin. Pinjekärnor, parmesan och persilja fulländar rätten.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014

Aubergine med lamm, pinje och parmesan

Ingredienser

4 portioner
4   små auberginer (à ca 300 g)
3 msk  olivolja
4 krm  salt
1   gul lök
2   vitlöksklyftor
400 g  lammfärs
500 g  krossade tomater
1 msk  tomatpuré
1/2 msk  malen spiskummin
1 krm  riven muskot
1 krm  peppar
1/2 dl  pinjenötskärnor
1 dl  riven parmesan
1 dl  finhackad persilja

För alla

Fri från gluten och laktos med lämpliga tillbehör.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Servera med soja-, havre- eller risbaserad yoghurtersättning och mjölkfritt bröd.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym och äggfritt bröd.

Gör så här

Tips

Byt ut lammfärs mot nötfärs eller blandfärs, eller gör rätten helt vegetarisk med quorn- eller sojafärs.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
61 personer har röstat

Kommentarer

Jag tror som Magdalena, som skrev tidigare, att detta recept vinner på en mer italiensk smaksättning med gröna örter. Det skulle säkert ha högre betyg då!

Isabelle

2024-02-11

Jag kryddade upp med oregano och basilika , använde också kalvfond och honung i färsröran. Pinjenötterna rostades perfekta i ugnen tillsammans med parmesan.

Magdalena

2022-05-03

Ska pinjenötterna vara med i ugnen?!

Janita

2022-03-19

Näringsvärde per portion

Energi2114 KJ / 506 kCal
Fett40 g
Salt1.9 g
Kolhydrater10 g
Protein26 g

Testa liknande recept

Pasta- & avokadosallad
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pesto med ramslök
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Icli köfte - turkisk kibbeh
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chutney
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Getostfyllda smördegsknyten
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Getostkräm med äppelgranité
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga