Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 60 MIN | Medel

Aubergine med lamm, pinje och parmesan

Aubergine är verkligen en grönsak som vinner på att tillagas i ugn med en god olivolja. Här fylls den mjuka auberginen med en tomatbaserad lammfärsröra med orientalisk smak av muskot och spiskummin. Pinjekärnor, parmesan och persilja fulländar rätten.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Dela auberginerna på längden och lägg halvorna i en ugnssäker form. Pensla dem med två tredjedelar av oljan och krydda med hälften av saltet.
  3. Ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter.
  4. Skala, dela och finhacka lök och vitlök. Fräs tillsammans med lammfärsen i resten av oljan i en stekpanna tills den får färg.
  5. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och kryddor. Låt småkoka ca 5 minuter. Tillsätt pinjenötskärnor.
  6. Fördela fyllningen ovanpå auberginen och strö över parmesanost. Gratinera i mitten av ugnen ca 10 minuter.
  7. Strö över persilja. Servera gärna med en klick yoghurt och grillat bröd.

För alla

Fri från gluten och laktos med lämpliga tillbehör.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Servera med soja-, havre- eller risbaserad yoghurtersättning och mjölkfritt bröd.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym och äggfritt bröd.

Tips

Byt ut lammfärs mot nötfärs eller blandfärs, eller gör rätten helt vegetarisk med quorn- eller sojafärs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 små auberginer (à ca 300 g)
  • 3 msk olivolja
  • 4 krm salt
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g lammfärs
  • 500 g krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1/2 msk malen spiskummin
  • 1 krm riven muskot
  • 1 krm peppar
  • 1/2 dl pinjenötskärnor
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 dl finhackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2114 kJ / 506 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer