Aubergine med lamm, pinje och parmesan

57
2
Aubergine med lamm, pinje och parmesan

Aubergine är verkligen en grönsak som vinner på att tillagas i ugn med en god olivolja. Här fylls den mjuka auberginen med en tomatbaserad lammfärsröra med orientalisk smak av muskot och spiskummin. Pinjekärnor, parmesan och persilja fulländar rätten.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014

Aubergine med lamm, pinje och parmesan

Ingredienser

4 portioner
4
små auberginer (à ca 300 g)
3 msk
olivolja
4 krm
salt
1
gul lök
2
vitlöksklyftor
400 g
lammfärs
500 g
krossade tomater
1 msk
tomatpuré
1/2 msk
malen spiskummin
1 krm
riven muskot
1 krm
peppar
1/2 dl
pinjenötskärnor
1 dl
riven parmesanost
1 dl
finhackad persilja

För alla

Fri från gluten och laktos med lämpliga tillbehör.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Servera med soja-, havre- eller risbaserad yoghurtersättning och mjölkfritt bröd.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym och äggfritt bröd.

Gör så här

Tips

Byt ut lammfärs mot nötfärs eller blandfärs, eller gör rätten helt vegetarisk med quorn- eller sojafärs.

Vad tyckte du om receptet?

57

Kommentarer

Mary

2014-11-07

Även med quorn smakade mycket bra. Rekommenderas

Irene

2014-11-02

Väldigt gott och enkelt! Krydda gärna på ordentligt om ni gillar kryddsmaker!!

Näringsvärde per portion

Energi 2114 KJ / 506 kCal
Fett 40 g
Salt 1.9 g
Kolhydrater 10 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept