Aubergine med lamm, pinje och parmesan

Aubergine är verkligen en grönsak som vinner på att tillagas i ugn med en god olivolja. Här fylls den mjuka auberginen med en tomatbaserad lammfärsröra med orientalisk smak av muskot och spiskummin. Pinjekärnor, parmesan och persilja fulländar rätten.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014

Ingredienser
4 portioner
4 små auberginer (à ca 300 g)
3 msk olivolja
4 krm salt
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g lammfärs
500 g krossade tomater
1 msk tomatpuré
1/2 msk malen spiskummin
1 krm riven muskot
1 krm peppar
1/2 dl pinjenötskärnor
1 dl riven parmesan
1 dl finhackad persilja
Gör så här
00:30:00
00:05:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2114 KJ / 506 kCal
Fett40 g
Salt1.9 g
Kolhydrater10 g
Protein26 g
Kommentarer
Man kan göra detta recept med en färdig pastasås som man gillar. Det blir en snabb, mycket god middag som passar jättebra med ett glas vin. Italiensk comfort food!
Isabelle
2024-04-07Jag tror som Magdalena, som skrev tidigare, att detta recept vinner på en mer italiensk smaksättning med gröna örter. Det skulle säkert ha högre betyg då!
Isabelle
2024-02-11Jag kryddade upp med oregano och basilika , använde också kalvfond och honung i färsröran. Pinjenötterna rostades perfekta i ugnen tillsammans med parmesan.
Magdalena
2022-05-03