Aubergine med lamm, pinje och parmesan

59
4
Aubergine med lamm, pinje och parmesan

Aubergine är verkligen en grönsak som vinner på att tillagas i ugn med en god olivolja. Här fylls den mjuka auberginen med en tomatbaserad lammfärsröra med orientalisk smak av muskot och spiskummin. Pinjekärnor, parmesan och persilja fulländar rätten.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2014

Aubergine med lamm, pinje och parmesan

Ingredienser

4 portioner
4 små auberginer (à ca 300 g)
3 msk olivolja
4 krm salt
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g lammfärs
500 g krossade tomater
1 msk tomatpuré
1/2 msk malen spiskummin
1 krm riven muskot
1 krm peppar
1/2 dl pinjenötskärnor
1 dl riven parmesan
1 dl finhackad persilja

För alla

Fri från gluten och laktos med lämpliga tillbehör.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Servera med soja-, havre- eller risbaserad yoghurtersättning och mjölkfritt bröd.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym och äggfritt bröd.

Gör så här

Tips

Byt ut lammfärs mot nötfärs eller blandfärs, eller gör rätten helt vegetarisk med quorn- eller sojafärs.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

59

Kommentarer

Magdalena

2022-05-03

Jag kryddade upp med oregano och basilika , använde också kalvfond och honung i färsröran. Pinjenötterna rostades perfekta i ugnen tillsammans med parmesan.

Janita

2022-03-19

Ska pinjenötterna vara med i ugnen?!

Mary

2014-11-07

Även med quorn smakade mycket bra. Rekommenderas

Näringsvärde per portion

Energi 2114 KJ / 506 kCal
Fett 40 g
Salt 1.9 g
Kolhydrater 10 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden