Aubergine är verkligen en grönsak som vinner på att tillagas i ugn med en god olivolja. Här fylls den mjuka auberginen med en tomatbaserad lammfärsröra med orientalisk smak av muskot och spiskummin. Pinjekärnor, parmesan och persilja fulländar rätten.
Ett recept från:
Buffé
nr 10,
2014
Fri från gluten och laktos med lämpliga tillbehör.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt ostalternativ. Servera med soja-, havre- eller risbaserad yoghurtersättning och mjölkfritt bröd.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym och äggfritt bröd.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Magdalena
2022-05-03Jag kryddade upp med oregano och basilika , använde också kalvfond och honung i färsröran. Pinjenötterna rostades perfekta i ugnen tillsammans med parmesan.
Janita
2022-03-19Ska pinjenötterna vara med i ugnen?!
Mary
2014-11-07Även med quorn smakade mycket bra. Rekommenderas