Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Örtiga färsjärpar med apelsinsallad i pitabröd

Örtiga järpar på nötfärs med fruktig sallad på apelsin, rödlök och romansallad. Servera i pitabröd med en klick matyoghurt. Testa gärna med lammfärs nästa gång.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Järpar: Skala och finhacka rödlök och vitlöksklyfta. Blanda lök, vitlök och fryst hackad persilja med nöt- eller lammfärs, salt och svartpeppar.
  2. Forma färsen till 12 avlånga bullar (för 4 port). Bryn bullarna runtom i olivolja i en stekpanna 8–10 minuter tills de är genomstekta (trä ev upp på spett). Strö över fryst, hackad persilja.
  3. Apelsinsallad: Finriv skalet av apelsin. Skala den och ytterligare apelsin med kniv. Skär dem i bitar.
  4. Skär romansallad i bitar. Skala och skär rödlök i tunna strimlor. Lägg apelsinbitar, sallad och lök i en skål. Häll på en dressing av vinäger, olivolja,  salt och peppar, blanda runt. Strö över apelsinskal.
  5. Värm pitabröd enligt anvisning på förpackningen.
  6. Till serveringen: Servera salladen med färsbullar, pitabröd och en liten klick matyoghurt.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i brödet, bjud med laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i brödet, byt matyoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i brödet.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.

Tips

Variera genom att byta ut pitabrödet mot tunnbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
Örtiga färsjärpar
  • 1/2 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk hackad persilja
  • 400 g nöt- eller lammfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk fryst, hackad persilja (att strö över)
Apelsinsallad
  • finrivet skal av 1 apelsin
  • 2 apelsiner
  • 1 romansallad (à 200 g)
  • 1/2 rödlök
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 krm peppar
Till servering
  • 1 förp pitabröd (à 375 g)
  • klick matyoghurt (10 %)
Lägg till i inköpslistan