Örtiga järpar på nötfärs med fruktig sallad på apelsin, rödlök och romansallad. Servera i pitabröd med en klick matyoghurt. Testa gärna med lammfärs nästa gång.
Gör glutenfri: använd glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i brödet, bjud med laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i brödet, byt matyoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i brödet.
Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2012.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Anne
2012-01-23Järparna gjorde jag av nötfärs men vi saknade mera kryddor. Lättlagad vardagsmat som nästa gång vill krydda mera. Apelsinsallad var ingen favorit hos oss. Serverade rätten med grekisk yoghurt till som tyckte passade bra till.
Elin
2011-11-15Är apelsinsallad mitt nya måste-tillbehör? Mycket möjligt! Vid första anblick av receptet tyckte jag att det lät väldigt 70-tal, men kapitulerar nu helt. Använde mig av lammfärs, och rev ner både röd- och vitlöken för att underlätta för färsen att hålla ihop. Valde också färsk persilja, tycker att det alltid höjer smaken. Hela middagssällskapet var eniga - en väldigt bra snabbrätt med många spännande smaker på kort tid. Lär återkomma i veckomenyn inom en snar framtid - yummie!
Caroline
2011-11-14Riktigt gott och lätt att göra. Apelsinsalladen var överraskande god. Gjorde bullarna på nötfärs, kommer nästa gånga att prova lammfärs vilket jag tror kommer att bli ännu bättre, kommer även att tillsätta ett ägg nästa gång för att få bullarna att hålla ihop bättre. Mycket positivt att rätten lätt kan göras mer GI-vänligt genom att bara äta köttbullarna och apelsinsalladen.