Örtiga färsjärpar med apelsinsallad i pitabröd
Örtiga järpar på nötfärs med fruktig sallad på apelsin, rödlök och romansallad. Servera i pitabröd med en klick matyoghurt. Testa gärna med lammfärs nästa gång.
Ingredienser
4 portioner
Örtiga färsjärpar
1/2 rödlök
1 vitlöksklyfta
3 msk hackad persilja
400 g nöt- eller lammfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olivolja
2 msk fryst, hackad persilja (att strö över)
Apelsinsallad
finrivet skal av 1 apelsin
2 apelsiner
1 romansallad (à 200 g)
1/2 rödlök
1 msk vitvinsvinäger
2 msk olivolja
1/2 krm salt
1/2 krm peppar
Till servering
1 förp pitabröd (à 375 g)
klick matyoghurt (10 %)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Järparna gjorde jag av nötfärs men vi saknade mera kryddor. Lättlagad vardagsmat som nästa gång vill krydda mera. Apelsinsallad var ingen favorit hos oss. Serverade rätten med grekisk yoghurt till som tyckte passade bra till.
Anne
2012-01-23Är apelsinsallad mitt nya måste-tillbehör? Mycket möjligt! Vid första anblick av receptet tyckte jag att det lät väldigt 70-tal, men kapitulerar nu helt. Använde mig av lammfärs, och rev ner både röd- och vitlöken för att underlätta för färsen att hålla ihop. Valde också färsk persilja, tycker att det alltid höjer smaken. Hela middagssällskapet var eniga - en väldigt bra snabbrätt med många spännande smaker på kort tid. Lär återkomma i veckomenyn inom en snar framtid - yummie!
Elin
2011-11-15Riktigt gott och lätt att göra. Apelsinsalladen var överraskande god. Gjorde bullarna på nötfärs, kommer nästa gånga att prova lammfärs vilket jag tror kommer att bli ännu bättre, kommer även att tillsätta ett ägg nästa gång för att få bullarna att hålla ihop bättre. Mycket positivt att rätten lätt kan göras mer GI-vänligt genom att bara äta köttbullarna och apelsinsalladen.
Caroline
2011-11-14