Köftebullar

Betyg 2.3 av 5.
12 personer har röstat
1
Köftebullar

Köftebullar, eller lammfärsjärpar, är en smakrik och kryddstark varmrätt. Järparna kryddas med bland annat spiskummin, persilja och mynta. De passar utmärkt tillsammans med en färgrik sallad eller tzatziki.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Köftebullar

Ingredienser

8 portioner
500 g  lammfärs
1   ägg
1/2   gul lök
1 dl  hackad persilja
1 dl  hackad mynta
2 tsk  spiskummin
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
smör till stekning

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkfri: bryn i mjölkfritt margarin eller olja.
Gör äggfri: uteslut ägget eller ersätt med 1 dl crème fraiche och 1 msk potatismjöl (för 8 bufféport).

Gör så här

Tips

Använd 500 g blandfärs i stället för lammfärs och krydda med 1 tsk salt och 1 1/2 krm svartpeppar, ev även 1/2 krm kryddpeppar. Forma små, runda köttbullar. Receptet är för 8 bufféport.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
12 personer har röstat

Kommentar

Jättegoda, serveras gärna med en sås gjord på skyn ifrån det som var kvar efter stekningen i ugnen. Lite tzatziki och grekisk sallad. Kanske lätta pommes eller lätta pastasnäckor med kryddad olivolja. Dessa är jättegoda att grilla med.... mmmmm

Elna

2012-07-04

Näringsvärde per portion

Energi550 KJ / 130 kCal
Fett8 g

Testa liknande recept

Lammfärsjärpe med turkisk yoghurtdipp
Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tunisiska lammfärsspett med couscoussallad
Betyg 4.1 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammfärsspett med libanesisk grönsaksgryta
Betyg 4.1 av 5.
18 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Aubergine med lamm, pinje och parmesan
Betyg 3.7 av 5.
61 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Lammfärsjärpar med ostcrème
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade färsspett med grön fetasallad
Betyg 3.6 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga