Köftebullar

12
1
Köftebullar

Köftebullar, eller lammfärsjärpar, är en smakrik och kryddstark varmrätt. Järparna kryddas med bland annat spiskummin, persilja och mynta. De passar utmärkt tillsammans med en färgrik sallad eller tzatziki.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Köftebullar

Ingredienser

8 portioner
500 g lammfärs
1 ägg
1/2 gul lök
1 dl hackad persilja
1 dl hackad mynta
2 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
1 krm peppar
smör till stekning

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkfri: bryn i mjölkfritt margarin eller olja.
Gör äggfri: uteslut ägget eller ersätt med 1 dl crème fraiche och 1 msk potatismjöl (för 8 bufféport).

Gör så här

Tips

Använd 500 g blandfärs i stället för lammfärs och krydda med 1 tsk salt och 1 1/2 krm svartpeppar, ev även 1/2 krm kryddpeppar. Forma små, runda köttbullar. Receptet är för 8 bufféport.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Elna

2012-07-04

Jättegoda, serveras gärna med en sås gjord på skyn ifrån det som var kvar efter stekningen i ugnen. Lite tzatziki och grekisk sallad. Kanske lätta pommes eller lätta pastasnäckor med kryddad olivolja. Dessa är jättegoda att grilla med.... mmmmm

Näringsvärde per portion

Energi 550 KJ / 130 kCal
Fett 8 g
Läs mer om näringsvärden