Köftebullar
![Köftebullar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16162/cf_259/koftebullar.jpg)
Köftebullar, eller lammfärsjärpar, är en smakrik och kryddstark varmrätt. Järparna kryddas med bland annat spiskummin, persilja och mynta. De passar utmärkt tillsammans med en färgrik sallad eller tzatziki.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006
![Köftebullar](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16162/cf_259/koftebullar.jpg)
Ingredienser
8 portioner
500 g lammfärs
1 ägg
1/2 gul lök
1 dl hackad persilja
1 dl hackad mynta
2 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
1 krm peppar
smör till stekning
För alla
Fri från gluten.
Gör mjölkfri: bryn i mjölkfritt margarin eller olja.
Gör äggfri: uteslut ägget eller ersätt med 1 dl crème fraiche och 1 msk potatismjöl (för 8 bufféport).
Gör så här
Tips
Använd 500 g blandfärs i stället för lammfärs och krydda med 1 tsk salt och 1 1/2 krm svartpeppar, ev även 1/2 krm kryddpeppar. Forma små, runda köttbullar. Receptet är för 8 bufféport.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi550 KJ / 130 kCal
Fett8 g
Kommentar
Jättegoda, serveras gärna med en sås gjord på skyn ifrån det som var kvar efter stekningen i ugnen. Lite tzatziki och grekisk sallad. Kanske lätta pommes eller lätta pastasnäckor med kryddad olivolja. Dessa är jättegoda att grilla med.... mmmmm
Elna
2012-07-04