Köftebullar
Köftebullar, eller lammfärsjärpar, är en smakrik och kryddstark varmrätt. Järparna kryddas med bland annat spiskummin, persilja och mynta. De passar utmärkt tillsammans med en färgrik sallad eller tzatziki.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006
Ingredienser
8 portioner
500 g lammfärs
1 ägg
1/2 gul lök
1 dl hackad persilja
1 dl hackad mynta
2 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
1 krm peppar
smör till stekning
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi550 KJ / 130 kCal
Fett8 g
Kommentar
Jättegoda, serveras gärna med en sås gjord på skyn ifrån det som var kvar efter stekningen i ugnen. Lite tzatziki och grekisk sallad. Kanske lätta pommes eller lätta pastasnäckor med kryddad olivolja. Dessa är jättegoda att grilla med.... mmmmm
Elna
2012-07-04