Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Köftebullar

Köftebullar, eller lammfärsjärpar, är en smakrik och kryddstark varmrätt. Järparna kryddas med bland annat spiskummin, persilja och mynta. De passar utmärkt tillsammans med en färgrik sallad eller tzatziki.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Blanda lammfärsen med ägg.
  3. Skala och finriv löken på rivjärn.
  4. Blanda alla ingredienser med färsen och krydda med salt och peppar.
  5. Forma järpar (avlånga bullar) med hjälp av vattendoppad sked.
  6. Bryn dem runtom i lite smör på hög värme. Lägg dem i en ugnssäker form. Stek klart i ugnen i 8-10 minuter.

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkfri: bryn i mjölkfritt margarin eller olja.
Gör äggfri: uteslut ägget eller ersätt med 1 dl crème fraiche och 1 msk potatismjöl (för 8 bufféport).

Tips

Använd 500 g blandfärs i stället för lammfärs och krydda med 1 tsk salt och 1 1/2 krm svartpeppar, ev även 1/2 krm kryddpeppar. Forma små, runda köttbullar. Receptet är för 8 bufféport.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 500 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1/2 gul lök
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackad mynta
  • 2 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • smör till stekning
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 550 kJ / 130 kCal
Fett: 8 g
Läs mer om näringsvärden