Lammkebaber med feta- och paprikasallad
En klassisk kebab är kryddad med peppar, paprika, chili, spiskummin, oregano, koriander och lök. Men som med många maträtter kan man laborera och skapa sin egen variant. Denna kebab har blivit smaksatt med lök, vitlök, salt, peppar och sambal oelek vilket är minst lika gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2012
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
salt
peppar
1 msk + 2 tsk olivolja
1 tsk timjan
2 röda paprikor
2 tsk rödvinsvinäger
100 g fetaost
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
1/2 kruka persilja
Lammkebaber
ca 500 g lammfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2511 KJ / 601 kCal
Fett30.1 g
Kolhydrater45.1 g
Protein33.8 g
Kommentarer
Kan inte bli godare.Bättre än restaurangmaten.Vi gjorde aldrig klyftpotatisen utan använde en köpt variant så det spar lite tid .Kommer definitivt göras om!
Eva
2015-01-15Med lite extra kryddning är det en 5a.
Tobias
2012-12-25