Lammkebaber med feta- och paprikasallad

Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
2
Lammkebaber med feta- och paprikasallad

En klassisk kebab är kryddad med peppar, paprika, chili, spiskummin, oregano, koriander och lök. Men som med många maträtter kan man laborera och skapa sin egen variant. Denna kebab har blivit smaksatt med lök, vitlök, salt, peppar och sambal oelek vilket är minst lika gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2012

Lammkebaber med feta- och paprikasallad

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis
salt
peppar
1 msk + 2 tsk olivolja
1 tsk timjan
2 röda paprikor
2 tsk rödvinsvinäger
100 g fetaost
1 vitlöksklyfta
2 dl matyoghurt
1/2 kruka persilja

Lammkebaber

ca 500 g lammfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Kan inte bli godare.Bättre än restaurangmaten.Vi gjorde aldrig klyftpotatisen utan använde en köpt variant så det spar lite tid .Kommer definitivt göras om!

Eva

2015-01-15

Med lite extra kryddning är det en 5a.

Tobias

2012-12-25

Näringsvärde per portion

Energi2511 KJ / 601 kCal
Fett30.1 g
Kolhydrater45.1 g
Protein33.8 g

Testa liknande recept

Lammfärsjärpe med turkisk yoghurtdipp
Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammkebab med ärt- och myntahumus
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kebab med tzatziki och sallad
Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kebab med yoghurtsås
Betyg 3.3 av 5.
51 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Köftebullar
Betyg 2.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga