Lammfärsjärpar med glaserade lökar
Saftiga, smörstekta järpar med en mild smak av vitlök gifter sig fint med den underbart goda sötsyrliga såsen gjord på glaserad lök och grädde. Servera allt med ångande nykokt potatis.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2017
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
Löksås
250 g pärllök
1 msk smör
1 msk strösocker
1 msk rödvinsvinäger
1/2 dl vatten
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
salt
peppar
1/2 påse salladslök (à 125 g)
Lammfärsjärpar
1 dl vatten
1/2 dl ströbröd
ca 500 g lammfärs
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1 tsk smör
2 hjärtsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2542 KJ / 608 kCal
Fett26.8 g
Salt2.15 g
Kolhydrater55.6 g
Protein32.3 g
Kommentar
Gott, saftigt och smakrikt. Vi tillsatte även dijonsenap och rosmarin. Det var enkelt att tillaga. Väl tilltagna portioner som räckte även till ett par matlådor.
Helen
2017-03-21