Lammfärsjärpar med glaserade lökar

Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
1
Lammfärsjärpar med glaserade lökar

Saftiga, smörstekta järpar med en mild smak av vitlök gifter sig fint med den underbart goda sötsyrliga såsen gjord på glaserad lök och grädde. Servera allt med ångande nykokt potatis.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 12 2017

Lammfärsjärpar med glaserade lökar

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis

Löksås

250 g pärllök
1 msk smör
1 msk strösocker
1 msk rödvinsvinäger
1/2 dl vatten
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
salt
peppar
1/2 påse salladslök (à 125 g)

Lammfärsjärpar

1 dl vatten
1/2 dl ströbröd
ca 500 g lammfärs
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 vitlöksklyfta
1 tsk smör
2 hjärtsallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

Gott, saftigt och smakrikt. Vi tillsatte även dijonsenap och rosmarin. Det var enkelt att tillaga. Väl tilltagna portioner som räckte även till ett par matlådor.

Helen

2017-03-21

Näringsvärde per portion

Energi2542 KJ / 608 kCal
Fett26.8 g
Salt2.15 g
Kolhydrater55.6 g
Protein32.3 g

Testa liknande recept

Köftebullar
Betyg 2.3 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammfärsjärpar med ostcrème
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Lammfärsjärpe med turkisk yoghurtdipp
Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tunisiska lammfärsspett med couscoussallad
Betyg 4.1 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammfärsspett med libanesisk grönsaksgryta
Betyg 4.1 av 5.
18 personer har röstat
Under 60 min att tillaga