Lammfärsbullar med persilja och vitlök

9
0
Lammfärsbullar med persilja och vitlök

Smakrika och saftiga lammfärsbullar som kryddas med persilja, vitlök och citron. Rulla lammfärsbullarna till önskad storlek och stek gyllene i smör. Servera med dina favorittillbehör, som klyftpotatis, bulgur eller pasta.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019

Lammfärsbullar med persilja och vitlök

Ingredienser

6-8
3 rivna vitlöksklyftor
1 msk finrivet citronskal
2 dl hackad persilja
800 g lammfärs
1 dl tjock yoghurt (10%)
1 ägg
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
ca 2 msk smör (till stekning)

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av yoghurt och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Som t ex Lammfärsbullar med pasta, rostad kål och gremolata eller Lammfärsbullar i pitabröd.

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1262 KJ / 302 kCal
Fett 24 g
Salt 2 g
Kolhydrater 2 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden