Lammfärsbullar med persilja och vitlök

Smakrika och saftiga lammfärsbullar som kryddas med persilja, vitlök och citron. Rulla lammfärsbullarna till önskad storlek och stek gyllene i smör. Servera med dina favorittillbehör, som klyftpotatis, bulgur eller pasta.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2019

Ingredienser
6-8 portioner
3 rivna vitlöksklyftor
1 msk finrivet citronskal
2 dl hackad persilja
800 g lammfärs
1 dl tjock yoghurt (10%)
1 ägg
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
ca 2 msk smör (till stekning)
Gör så här
Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Som t ex Lammfärsbullar med pasta, rostad kål och gremolata eller Lammfärsbullar i pitabröd.
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1262 KJ / 302 kCal
Fett24 g
Salt2 g
Kolhydrater2 g
Protein19 g
Kommentarer
Faller isär som ett vallöfte dagen efter valnatten. Behövs något mer som binder ihop, det som anges i receptet räcker inte på långa vägar. Och ja, jag gör andra köttfärsbaserade bullarna, biffar, mm utan problem.
Richard
2025-02-024-5 solo
Niklas
2023-04-10