UNDER 30 MIN | Medel

Lammfärsbullar med persilja och vitlök

Smakrika och saftiga lammfärsbullar som kryddas med persilja, vitlök och citron. Rulla lammfärsbullarna till önskad storlek och stek gyllene i smör. Servera med dina favorittillbehör, som klyftpotatis, bulgur eller pasta.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Detta recept är en del i Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan. Som t ex Lammfärsbullar med pasta, rostad kål och gremolata eller Lammfärsbullar i pitabröd.

  1. Skala vitlöken. Skölj och skrubba citronen i ljummet vatten. Riv vitlöken och skalet på citronen. Hacka persiljan.
  2. Blanda ihop samtliga ingredienser och forma till köttbullar.
  3. Stek runt om i smör 5–10 minuter beroende på storlek.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av yoghurt och smör.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 6-8
  • 3 rivna vitlöksklyftor
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 2 dl hackad persilja
  • 800 g lammfärs
  • 1 dl tjock yoghurt (10%)
  • 1 ägg
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • ca 2 msk smör (till stekning)

Näringsvärde
Per portion

Energi 1262 kJ / 302 kCal